ANASAYFA arrow right Ekonomi

Stok ve işletme kayıtları için 30 Haziran son gün

Stok ve işletme kayıtları için 30 Haziran son gün
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, stok ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru süresinin 30 Haziran'da sona ereceğini duyurdu.
Çember yaptığı yazılı açıklamada, tüm mükelleflere çağrıda bulunarak, "İşletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan, faturasız olarak satın alınan, makine, teçhizat, demirbaş ve emtialar ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede mevcut olmayan kasa mevcudu ile ortaklardan net alacakların beyan edilmek suretiyle herhangi bir ceza ödemeden yasal kayıtların gerçeğe uygun hale getirilmesi imkanı sağlanmaktadır. 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu, ülkemiz ticari
hayatı için önemli bir değişim sürecini başlatacak olmasının yanında, yönetim ve denetim alanlarında ciddi sonuçlar da doğuracaktır. Yasal kayıtların fiili duruma uygun hale getirilmesi yeni Türk Ticaret Kanununa uyum açısından da büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, 6111 sayılı yasa ile getirilen stok affı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru süresi 30 Haziran 2011 Perşembe günü sona ereceğinden, bütün mükelleflerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesini istiyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *