ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye’nin askeri operasyonu felç etmesine izin verilmemeli

Türkiye’nin askeri operasyonu felç etmesine izin verilmemeli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.10
ABD’nin öncülüğündeki koalisyon, Suriye’deki IŞİD ve başka cihatçı örgütlere hava baskınlarını başlatırken Obama Yönetimine, Suriyeli Kürtlerle işbirliğini yapması yönündeki çağrıları çoğalıyor.
ABD’nin öncülüğündeki koalisyon, Suriye’deki IŞİD ve başka cihatçı örgütlere hava baskınlarını başlatırken Obama Yönetimine, Suriyeli Kürtlerle işbirliğini yapması yönündeki çağrıları çoğalıyor. Irak Kürt medyası da, “ABD bu altın fırsattan yararlanmalı ve bir ittifak oluşturmalı” derken ”ABD, Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonunu felç etmesine veya tehlikeye atmasına izin vermemeli” gibi ifadeleri kullanıyor.
“ABD, Suriyeli Kürt güçlerle ortaklık kurmalı” talebinde bulunan Rudaw ‘ın yayınladığı bir yorumda, Suriye’deki Kobani kentinin Sincar’da IŞİD’e verilen zararın bedelini ödediği savunulurken “YPG, Yezidi azınlığını gönüllü olarak kurtardı. Şimdi ise, dünyadan destek istiyor” deniliyor.
YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğu düşünüldüğü, ABD’nin PKK’yı ve bunun sonucunda YPG’yi terör örgütleri olarak görmesinin, YPG’nin Washington’dan yardım almasına engel oluşturduğu belirtilen yorumda “Gerçek budur ki bölgede başlıca bir ABD müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, Washington’un YPG’ye kritik yardım sağlamasından memnun olmazdı” denildikten sonra şöyle devam ediliyor:
“Ancak ABD, Türkiye’nin, Suriye’deki askeri operasyonunu felç etmesine veya tehlikeye sokmasına izin vermemeli. Türkiye, kara listesinde resmen terörist grup olarak yer verdiği PKK ile müzakereler yaptığına göre ABD, iyi bir davayı güçlendirmek için YPG ile birlikte çalışabilmelidir”.
Yorumda Suriye’deki Kürtlerin sadece “ılımlı” değil aynı zamanda Irak ordusunun Haziran ayında Musul’u terkedip Amerikan ağır silahlarının IŞİD’in eline düşmesine kadar son iyi yılda büyük bir muhabere kaybetmeden IŞİD’ı uzak tutabildiklerine işaret edildikten sonra Obama Yönetiminin şimdiye kadar Suriye konusunda harekete geçmediği için de sorumlu olduğu savunularak “Obama Yönetiminin “Suriye’deki ılımlı Kürt gerillarına askeri yardım sağlayarak hatalarını düzeltme zamanı geldi” sözleri yansıtılıyor. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *