ANASAYFA arrow right Ekonomi

"Ütülüyoruz"

"Ütülüyoruz"
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu da kurdan müzdarip. Sadece Vestel'in bir yıllık kaybı 130 milyon dolar.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu da kurdan müzdarip. Sadece Vestel'in bir yıllık kaybı 130 milyon dolar...

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, kurdaki dalgalanmayı "Anadolu tabiri ile ütülüyoruz, kârımız buhar oluyor" sözleriyle yorumladı.

Zorlu, Vestel'in kurdan yıllık kaybının 130 milyon dolar olduğunu söyledi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, kurdaki dalgalanmayı CNBC-e'ye değerlendirdi. Zorlu, "Anadolu tabiriyle ütülüyoruz, 1,45'ten mal satıyorum geliyorum bakıyorum olmuş 1,40. 1,72'den mal ithal etmişim, şimdi olmuş 1,67. Aradaki fark cebimden gidiyor, buharlaşıyor para. Böyle senelik kaybımız sadece Vestel için 130 milyon dolar" dedi. İhracatçı olarak 10 yıldır değerli Türk Lirası'ndan canı yandığını söyleyen Zorlu, kurun 1,65'in altına inmemesini istedi.

Dolar ve Euro'nun yükselişinin spekülatörlerin oyunu olduğunu belirten Zorlu, dünyada kriz beklemiyor. "Kriz olursa biz de etkileniriz, ama önlem alırsak teğet bile geçmez" diyen Zorlu, harcamalar konusunda uyardı: "Tedbirli olmak lazım, hesapsız kitapsız harcarsan batarsın, borç yiyen kendi kesesinden yer. Bu hem vatandaşlar, hem de devlet için geçerli." Kriz varmış gibi tedbirli çalıştıklarını söyleyen Zorlu, Vestel'in yıl sonunda ihracatının 2.5 milyar dolar, grubun ise 2.8 milyar dolar olacağını belirtti. Grubun yüzde 10 büyüme hedefini yakalayabileceğini söyleyen Zorlu, Türk ekonomisi için yüzde 8-9 büyüme öngördü.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *