ANASAYFA arrow right Güncel

34 köyün kanalizasyona kavuştu

34 köyün kanalizasyona kavuştu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.09
İl Özel İdaresi 34 köyün kanalizasyon çalışmasını bitirdi.
İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, 2011 yılı içerisinde 48 adeti programlı ve 6 adeti İller Bankasından gelen fon kapsamında toplam 54 köye kanalizasyon tesis yapılmasının planlandığı belirtildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, bunlardan 34 tesisin bitirildiği, 16 köyde inşaatın devam ettiği bildirildi. Yılmaz, ''4 üniteye ait ihaleler ise en kısa zamanda yapılarak inşaatlar başlayacak. Kanalizasyon tesisleri için 4.500.000 TL ödenek ayrıldı. Şu ana kadar 3.500 metre kanalizasyon borusu döşendi'' dedi.
Kanalizasyon çalışmaları yaparken teknik verilerin (su debisi, köydeki arazi eğimi gibi) dikkate alındığını anlatan Yılmaz, kanalizasyon çalışması yapılacak köyler belirlenirken, ilçelerin köy sayısı ve köylerin nüfusları dikkate alınarak hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde hareket ettiklerini kaydetti.AA


Köy yolları yapılıyor
İl Özel İdaresi köy ve grup yolları olmak üzere hizmet ağı içersinde yer alan yolların bakım çalışmalarını sürdürüyor.
İl Özel İdaresi ekipleri şu ana kadar 9 ilçede toplam bin 440 kilometre yolun bakımını tamamladı. Kalan 900 kilometrelik kısmın ise 30 Ekim 2011 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor. Gaziantep İl Özel İdaresi yol ağının asfalt oranı açısından yüzde 88 ile Türkiye'de birinci sırada olup her yıl kendi asfalt tesislerinde üretilen malzeme ile yol ağının bakım ve onarımını yaparak yol konforunu korumaya çalışıyor.

Susuz köy kalmadı
Cafer Yılmaz, idarenin hizmet alanı içerisinde susuz köy bulunmadığını bildirdi.
Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin yaz mevsimi gelince tüm imkanlarını seferber ederek köylerde doğabilecek susuzluğu önlemeye çalıştığını belirtti.
Su konusuna özel bir önem verdiklerini, görev alanı içerindeki köylerde susuzluk yaşanmaması için tüm ekipmanın ve personelin seferber ettiklerini anlatan Yılmaz, ''İdaremiz hizmet alanı içerisinde susuz köy bulunmamaktadır. Ancak mevsimsel kuraklık etkisiyle içme suyu kaynakları azalan köylerde yetersiz olan içme suyu tesislerine ek kaynak sağlayabilmek için İdaremize ait sondaj makinası ile derin kuyular açılarak veya iş makineleri ile kaynak araştırmaları yapılarak ve ek borular döşenerek köylere yeterli içme suyu sağlanmaya çalışılmaktadır'' dedi.
Bu yıl içerisinde şu ana kadar 18.000 metre içme suyu borusu döşendiğini ve ekonomik ömrünü tamamlayan 3 köye ait içme suyu şebekesinin tamamen yenilendiğini bildiren Yılmaz, 2011 yılında 15 köyde içme suyu tesisi yapılacağını, bunlardan 10 köye ait tesislerin yapımı tamamlandığını belirtti.
Yılmaz, şu bilgileri verdi: 'Çalışmalar kapsamında 1 adet 150 metreküp, 1 adet 100 metreküp, 4 adet 50 metreküp, 1 adet 30 metreküp içme suyu deposu olmak üzere toplam 500 tonluk depolar yapılarak muhtelif köylerdeki su sorunlarına çözüm üretilmiştir. 20 köyümüzde içme suyu tesisi bakım onarım çalışmaları yapılması planlanmış olup, Ağustos ayı sonu itibariyle 18 köye ait içme suyu depolarında ve enerji nakil hatlarında bakım onarım çalışmaları yapılmıştır. İdaremiz hizmet alanına giren köylere ait içme suyu tesislerinde oluşan boru, elektrik, pompa gibi arızalara mevcut ekiplerimizle hızlı bir şekilde müdahale ederek köylerin susuz kalmasının önüne geçilmektedir. Söz konusu içme suyu tesisleri için 1.400.000 TL ödenek ayrılmıştır.''AA


Resim

Resim
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, bunlardan 34 tesisin bitirildiği, 16 köyde inşaatın devam ettiği bildirildi

İl Özel İdaresi ekipleri şu ana kadar 9 ilçede toplam bin 440 kilometre yolun bakımını tamamladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *