ANASAYFA arrow right Güncel

208 öğrenci kep atarak mezun oldu

208 öğrenci kep atarak mezun oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.08
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.08
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törenle 208 öğrenci kep atarak mezun oldu.
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törenle 208 öğrenci kep atarak mezun oldu.
Uyguladığı eğitim modeliyle Türkiye’de ilki gerçekleştiren ve Türk sanayisi için büyük önem taşıyan Naci Topçuoğlu MYO, bu yıl 6.dönem mezunlarını vererek binin üzerinde mezun öğrenci sayısına ulaştı.
Hayırsever sanayici merhum Naci Topçuoğlu tarafından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılarak 2007 yılında eğitim ve öğretime başlayan GAÜN Naci Topçuoğlu MYO, törenle mezunlarını uğurladı.
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, eğitim sistemi Üniversite-Endüstri işbirliğinin en iyi modeli olma özelliğiyle de Türkiye’de örnek gösteriliyor. 2007 yılında iki program ve 25 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayan GAÜN Naci Topçuoğlu MYO, halen 12 programı ve toplam 832 öğrencisiyle Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarından birisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
GAÜN Naci Topçuoğlu MYO düzenlenen törenle 6.mezuniyet törenini gerçekleştirerek Türk sanayisine yönelik hizmetlerine devam ederken gençlere iş bulma açısından da üstlendiği misyonu başarıyla sürdürüyor. Kurulduğu günden itibaren toplam 877 öğrenci mezun eden Naci Notçuoğlu MYO 203-2014 akademik yılında da farklı branşlarda toplam 208 öğrenci mezun ederek kurulduğu günden bu yana binin üzerinde mezun sayısına ulaştı. Türkiye’de ilk kez uygulanan bir eğitim modeliyle klasik modellerin ötesinde bir uygulamaya imza atan Naci Topçuoğlu MYO, dünyada ve ülkemizde yükseköğretim konusunda farklı model arayışları çerçevesinde yeni yaklaşımlar ortaya koymayı başarmış ve iki dönem yerine üç dönem uygulamasına başlamıştır. Sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman sonunun çözümü için açılan meslek yüksekokullarında uygulama eğitiminde oluşan açığı gidermek için trimester modeli geliştirilmiştir. Trimester, kavram olarak eğitim kurumlarının, bir yıl süresinde verdikleri eğitimi üç dönem halinde uygulamalarını ifade etmektedir.
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, şunları söyledi:
“Üniversite-Sanayi Ortak Eğitim Programı çerçevesinde açılan yüksekokulumuz, sanayi gereksinimi olan mesleki yeterliliğe sahip insan gücünün yetiştirilmesi, teorik ve pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde verilmesini ve iş dünyasının talep ettiği becerilerin kazandırılmasını amaçlamıştır. Sevgili öğrencilerimiz, Türkiye’de ilk olarak uygulanmaya başlayan trimester eğitim modeliyle eğitim alarak mezun oluyorsunuz.İstediğiniz makamlara ulaşmanız, meslek ahlakıyla verimli çalışmanız sayesinde ülkemiz kalkınacaktır.GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz açık olsun!”
Yapılan konuşmaların ardından Naci Topçuoğlu MYO dereceyle bitiren ilk 3 öğrenciye ve okulun bütün programlarını birincilikle bitiren 10 öğrenciye ödüllerini verdi. Ailelerin ayakta alkışladığı öğrenciler mezun olmanın heyecanını doyasıya yaşadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *