ANASAYFA arrow right Güncel

1 Mayıs, çalışan nüfusun içine itildiği ağır yoksulluk eşliğinde karşılanıyor

1 Mayıs, çalışan nüfusun içine itildiği ağır yoksulluk eşliğinde karşılanıyor
YAYINLAMA: 28 Nisan 2024 / 20.15
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2024 / 20.15

Eğitim İş Gaziantep Şube Başkanı ve Birleşik Kamu İş İl Başkanı Ali Arpat, İstanbul Taksim de dahil, 81 ilde alanlara çıkacaklarını ve 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını söyledi

Arpat, “İşçi sınıfının sadece kutlama değil aynı zamanda mücadele günü olan 1 Mayıs, bu yıl çalışan nüfusun içine itildiği ağır bir yoksulluk eşliğinde karşılanıyor. Ülkede çalışan, emeğiyle değer üreten kesimin ezici bir çoğunluğu asgari ücrete ya da onun çok az bir miktar üzerine bir gelire sabitlenmiş, ay sonunu getirmek bir yana dursun günü geçirmek için bile kendisinin ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını kısar hale geldi” dedi.

Pazar ve marketteki fiyatlar her gün değişiyor

Ülkenin çalışan nüfusunun, 4-5 ballı maaş alan saray şürekâsını, vergi borçları durmadan silinen ihale oburu yandaş müteahhitleri, usulsüz gelir kaynaklarıyla var edilen yeni dönemin şımarık zenginlerini doyurmak için canla başla çalıştığını dile getiren Arpat, “Pazarda, marketteki fiyatlar günden güne değişmekte, yurt genelinde meblağ olarak yakın geçmişteki ev kredisi taksitlerine ulaşan kiralar maaşların çoğunun barınma ihtiyacı için harcanmasına yol açıyor” açıklamasını yaptı.

Ev ve araba almak artık hayal oldu

“Avrupa’daki yaşıtları dünyayı gezen emeklilerimiz ancak hala çalışarak ayakta durabiliyor” diyen Arpat, “AKP’nin yarattığı yeni Türkiye’nin müstakbel yeni emeklileri için ise artık başını sokacak bir ev ve orta halli bir araba almak hayal oldu. 40 yıl devlete emek ve vergi veren kamu emekçileri de yaşanabilir bir emekliliği artık rüyasında bile göremiyor” şeklinde konuştu.

Eğitim emekçilerinin en büyük sorunu geçim

Eğitim emekçilerinin durumunun da tüm işçi sınıfı ile aynı olduğunu dile getiren Arpat, “Özelde patronların kar hırsına terk edilen eğitim emekçileri, kamuda da bin bir sömürü ve baskı yöntemiyle karşı karşıya. Anayasal bir hak olan güvenli istihdamın bile hiçe sayıldığı, kadro ve atama sözlerinin her seçim sonrasında unutulduğu, ücretli ve sözleşmeli öğretmen ayıbının sürdürüldüğü, liyakatsizce seçilen yöneticilerin keyfi mobbingleri alışkanlık haline getirdiği, gericileşmenin ve piyasalaştırmanın dozunun günden güne artırıldığı bir eğitim ortamında eğitim emekçisi için en yakıcı sorun geçim sıkıntısı oldu” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Eğitim emekçileri, yoksulluk ve adaletsizlik çukurunun en dibine kadar itildi

Ülkenin geleceğinin mimarı olan eğitim emekçilerinin, kendi çocuklarının geleceği için gerekli adımları atamaz, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğine dikkat çeken Başkan Arpat, “Yani saygınlığı 20 yılı aşkın süredir sistematik olarak hedef alınan, temel ve mesleki hakları her gün biraz daha kırpılan eğitim emekçileri, bu kez yoksulluk ve adaletsizlik çukurunun en dibine, hiç olmadığı kadar derinine itildi. Tam da uzayıp gidebilecek bu utanç listesi nedeniyle, Eğitim-İş bu 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda tüm kuvvetiyle alanlarda olacak eğitim emekçisinin ve eğitimin sorunlarını anlatacak” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *