Erdoğan, "Bu yıl 10 hanenin üzerindeki tüm köylerimizin okullarını yaşam merkezi olarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. Palavrayla bu iş olmuyor. Tarihinde ne kadar öğretmen atadanız bunları söyleyin. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık. Sizlerle birlikte yapılan öğretmen ataması 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atanacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek.
Hep söylediğim gibi 50 bini aşkın canımızı toprağa verdiğimiz bu büyük felaketin üstesinden asrın dayanışmasıyla birlikte geleceğiz. Geri de bıraktığımız 3 ay içerisinde bu yönde yok önemli adımlar attık. Enkazları tamamen kaldırdık. Söz verdiğimiz 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Bölgede 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken, 59 binin de bilfiil temelini attık. Allah'ın izniyle 319 bini ilk bir sene içerisinde olmak üzere, 650 bin konutu yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Giden canlarımızı geri getiremezsek de inşallah yıkılanın yerine çok daha iyisini, güzelini, sağlamını, modernini yapacağız.