Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan İslahiye ve Nurdağı’nda yaralar sarılırken Büyükşehir Belediyesi ilk günden bu yana hizmetlerini arttırarak sürdürüyor. Şehir merkezinde bulunan uygulamalı çocuk kütüphanelerini Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nca yapılan hazırlıklarla 5 otobüsü dönüştürerek gezici olarak ilçelerde çocuklarla buluştu.
Gezici çocuk kütüphanesinde depremden etkilenen çocuklar etkileşimli okuma, masal saati, el sanatları atölyeleri ve drama etkinliklerine katılıyor. Kitap okuma alanlarında çalışma yapan çocuklar istedikleri kitapları ödünç alarak geri iade edebiliyor.
Yaşanan şiddetli depremlerin çocukların psikolojisini etkilememesi için de çalışma yürüten gezici çocuk kütüphanesi, uzmanlar tarafından psikodrama eğitimleri veriyor.
YAYINLAMA: 01 Mart 2023 / 17.59
GÜNCELLEME: 01 Mart 2023 / 17.59
Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan çocuklara yönelik Gezici Uygulamalı Çocuk Kütüphanelerini hayata geçirdi
İlginizi Çekebilir
OSB’de elektrik tüketimindeki artış sürüyor
#Güncel / 10 Kasım 2025
26’ıncı GAÜN Geleneksel Atatürk Koşusu yapıldı
#Güncel / 10 Kasım 2025
Büyük Önderi anıyoruz
#Güncel / 09 Kasım 2025
Aykut Tuzcu’yu özlem ve saygı ile andık
#Güncel / 09 Kasım 2025
Fiyatlar güncellenmezse önümüzdeki sene ekilecek pamuk alanı azalacak
#Güncel / 09 Kasım 2025
“İngilizceyi ana diliniz gibi bilmeniz yetmez, ikinci dili öğrenmelisiniz”
#Güncel / 09 Kasım 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
