Gaziantep Şehir Hastanesi’nde göğüs cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen özel bir operasyon, uzun süredir geçmeyen hıçkırık şikâyetiyle yaşam kalitesi bozulan bir hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.
32 yaşındaki kadın hasta, tam 6 ay boyunca hiç durmadan devam eden hıçkırık nedeniyle çalışamaz hale geldi. İlaç tedavisi, sinir blokajı ve farklı girişimlere rağmen bir türlü sonuç alınamadı.
Gaziantep Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Bayrakçı ve ekibi tarafından, kapalı yöntem (uniportal VATS) ile gerçekleştirilen özel bir cerrahi işlem sonucunda hastanın hıçkırığı son buldu.
“Bu tarz bir vakayla ilk kez karşılaştık”
Operasyonu gerçekleştiren Dr. Onur Bayrakçı, yapılan işlemi şöyle anlattı: “Bu tarz bir vakayla biz de ilk kez karşılaştık. Hıçkırıklar normalde ilaç tedavisiyle geçer ama bu vakada ilaç ve birçok girişim yapılmasına rağmen sonuç alınamamıştı. Yaptığımız operasyon sonrası hastamız 6 gündür hiçbir şikâyet yaşamıyor ve sağlığına kavuştu. Bu başarılı operasyon, uzun süreli hıçkırığın tedavisinde önemli bir umut ışığı oldu. Hastamıza sağlıklı bir ömür diliyorum.”
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Hastamız bize 6 aydır geçmeyen hıçkırık şikâyetiyle başvurdu. Göğüs cerrahi ekibimizin başarılı operasyonu sonrası şu an gayet iyi. Hastanemizde bu ve benzeri birçok özellikli işlem ve ameliyat yapılıyor. Hem yapısal hem de teknik cihaz anlamında bölgemize hitap eden bir sağlık kuruluşu olarak hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.”
“Onur hocama ve ekibine teşekkür ediyorum”
Hastanın kendisi de ameliyat sonrası duygularını şöyle aktardı: “Hıçkırığım uyanır uyanmaz başlıyordu, çalışamıyordum, günlük hayatım etkilenmişti. Birçok işlem yaptırdım ama en sonunda çareyi Gaziantep Şehir Hastanesi’nde buldum. Onur hocama ve ekibine teşekkür ediyorum, şu an gayet iyiyim.”
Bu başarılı operasyon, Türkiye’de uzun süreli ve dirençli hıçkırık vakalarının cerrahi tedavisinde yeni bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor. Haber Merkezi
YAYINLAMA: 18 Eylül 2025 / 12.10
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2025 / 12.10
İlginizi Çekebilir
İmar aflarıyla çürük yapılar yasallaştırıldı, kamu eliyle ölüm yeniden üretildi
#Güncel / 05 Şubat 2026
Rakamlar, her ay biraz daha borç batağına saplanan halk için hiçbir şey ifade etmiyor
#Güncel / 05 Şubat 2026
Yaşın yanında kurular da yanmasın
#Güncel / 05 Şubat 2026
Hastalar ve yakınları açısından mağduriyet ve risklerin boyutu büyük
#Güncel / 05 Şubat 2026
Can güvenliği, ranttan ve kafalarındaki plandan önemli
#Güncel / 05 Şubat 2026
Drift yaparak tehlike yaratana 140 bin lira ceza geliyor
#Güncel / 05 Şubat 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
