Ülke genelinde olduğu gibi Antep’te de ekonomik krizi iliklerine kadar hisseden küçük esnaf can çekişiyor. Ekonomik krizin derinleştiği kentte, 7 aylık dönemde yüzlerce esnaf, işyerine kilit vurdu.
Küçük esnaf, faaliyet gösterdiği sektörlerden birer birere çekilmeye başladı
Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında yer alan, sanayicisinden tekstiline, çiftçisinden küçük esnafına kadar tüm sektörlerin zor günler geçirdiği Antep’te tehlike giderek büyüyor. Konkordato ilanlarının zirve yaptığı şehirde, maliyetlerin altından kalkamayan küçük esnaf ise, faaliyet gösterdiği sektörlerden birer birere çekilmeye başladı.
Ülke genelinde 7 ayda 184 bin 678 yeni işyeri açıldı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği verileri küçük esnafın durumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ocak-temmuz aylık döneminde 184 bin 678 yeni işyerinin açıldığı ülkede 50 bin 965 esnaf sicil terki, 14 bin 918 esnaf da meslek terki verdi.
Kepenk kapatanların sayısının ilerleyen dönemlerde artmasından endişe ediliyor
Antep’te de durum ülke genelinden farklı değil. Ocak-Temmuz dönemlerinde 605 esnafın kepenk kapattığı kentte 284 esnaf meslek terki verirken, bin 471 esnaf ise tadil verdi. Bunun yanı sıra ise 7 aylık dönemde 3 bin 685 esnafın iş yeri açtı. Kepenk kapatanların sayısının ise ilerleyen dönemlerde artmasından endişe ediliyor.