ANASAYFA arrow right Güncel

ABD’nin terör listesine aldıklarından biri Türk

ABD’nin terör listesine aldıklarından biri Türk
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.10
ABD hazine ve dışişleri bakanlıkları, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu bazı bireyler ile organizasyonları IŞİD, Nusra Cephesi, El Kaide ve Cemaati İslamiye’ye yardım etmekten terör listesine aldı.
ABD hazine ve dışişleri bakanlıkları, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu bazı bireyler ile organizasyonları IŞİD, Nusra Cephesi, El Kaide ve Cemaati İslamiye’ye yardım etmekten terör listesine aldı.
ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, terör örgütleri IŞİD, Nusra Cephesi, El Kaide ve buna bağlı gruplar ile Güneydoğu Asya merkezli Cemaati İslamiye’ye mali yardım ve malzeme desteğinde bulunan, Suriye’ye savaşmaya yabancı asker gönderen bir organizasyon ve 11 bireyin terör listesine alındığı duyuruldu.
Açıklamada, alınan kararların, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yabancı savaşçılarla mücadeleyi öngören bugünkü karar tasarısının bir parçası olduğu kaydedildi.
Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen de yazılı açıklamasında, bugünkü kararların, söz konusu terör örgütlerinin yabancı terörist savaşçılarını beslemesini ve desteklemesini kesintiye uğratacağını bildirerek, “BMGK'nın yeni tasarısıyla aynı gün atılan bu adımlar, ABD’nin ve ortaklarının terörün finanse edilmesini zayıflatmaya ve yok etmeye yönelik taahhüdünü teyit ediyor” denildi.
Bakanlığın terör listesine aldığı kişiler şunlar:
-IŞİD adına hareket eden Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, Tarık bin et-Tahir bin Al Falih el-Awni el-Harzi, Nusra Cephesi, El Kaide ve Irak ile Yemen’deki kollarına mali, teknolojik ve malzeme desteği sunan Abdulaziz Adayi Zimin el-Fadıl, Eşref Muhammad Yusuf Osman Abdusselam, Ömer el-Katari, Fatih Hasar, Hamad Awad Dahi Serhan eş-Şemmari ve İbrahim İsa Hacı Muhammed el-Bekr, ABD ve BM’nin terör listesinde bulunan Güneydoğu Asya merkezli Cemaati İslamiye’ye destek veren Hilal Ahmar Toplumu Endonezya organizasyonunun yanı sıra Angga Dimas Pershada, Bambang Sukirno, Wiji Joko Santoso.
Açıklamada, listede bulunan Pütürge doğumlu Türk vatandaşı Fatih Hasar’ın aynı zamanda "Ubeyd Türki" olarak da bilindiği, El Kaide’ye destek verdiği kaydedildi.
Hasar’ın, Afganistan’da ve Pakistan’da aşırılık yanlılarını desteklemek için para göndermesinin yanında El Kaide üyelerinin seyahatine kolaylık sağladığı ifade edildi.Hasar’ın, Nusra Cephesi'ni desteklemek için para transferine destek verdiği de bildirildi.
IŞİD için çalışan Tunuslu Awni Al-Harzi (32), El Nusra için çalışan Ürdünlü 'Uthman 'Abd al-Salam (25) ve Güneydoğu Asya’dan Suriye’deki muhalif gruplara savaşçı yollayan Endonezyalı Wiji Joko Santoso'nun (39) da Türkiye üzerinden Suriye’deki terör örgütlerine yabancı savaşçı gönderdikleri açıklandı.ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *