ANASAYFA arrow right Güncel

Afet sonrası halk hafızası belgelendi

Afet sonrası halk hafızası belgelendi
YAYINLAMA: 11 Kasım 2025 / 14.36
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2025 / 14.36

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşenur Özdal ve öğrencileri, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hazırladıkları bilimsel derleme çalışmasını GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a sundu.

Doç. Dr. Ayşenur Özdal danışmanlığında yürütülen çalışma kapsamında, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri deprem bölgesinden sözlü anlatılar derleyerek afet sonrası halk hafızasını belgeledi. Sahadan toplanan memoratlar, Doç. Dr. Özdal’ın oluşturduğu teorik ve bilimsel çerçeveyle birleştirilerek kitap haline getirildi.

Çalışmanın hazırlanma sürecine tüm öğrenciler katkı sunarken, Mehmet Üzüm, İlkay Aslan, Gökhan Can Yıldırım, Abdülbaki Koca ve Betül Feyza Bayırlı temsilen eserin takdiminde yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, çalışmanın hem bilimsel hem de toplumsal açıdan önemli bir katkı sunduğunu belirtti. Doğan, “6 Şubat depremleri sadece fiziksel değil, toplumsal ve kültürel düzeyde de derin izler bırakan bir felakettir. Bu tür akademik çalışmalar, yaşananların bireysel ve toplumsal hafızadaki yansımalarını anlamamıza ve gelecekte benzer süreçlere daha bilinçli yaklaşmamıza olanak tanır. Öğrencilerimizin sahadan veri toplayarak bilimsel üretim sürecine dâhil olmaları, üniversitemizin araştırma ve eğitim vizyonuyla örtüşmektedir. Bu değerli katkılarından dolayı Doç. Dr. Ayşenur Özdal ve öğrencilerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Özdal ise, çalışmaya verdikleri destekten dolayı Rektör Doğan’a teşekkür ederek, çalışma ile hem bilimsel literatüre hem de kültürel mirasın korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *