ANASAYFA arrow right Güncel

Ahilik şuuru, bir kültür ve medeniyet hazinesidir

Ahilik şuuru, bir kültür ve medeniyet hazinesidir
YAYINLAMA: 18 Eylül 2023 / 20.49
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2023 / 20.50
Tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de Ahilik Haftası 15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında düzenlenen törenle başladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında çelenk konulması ile başlaya kutlamalar, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları ile sürdü.  Protokol konuşmaları sonrasın Şet Kuşatma töreni yapıldı. Bu yıl ilin ahisi seçilen Şahin Ateş, ilin kalfası Uğur Geçeli ve ilin çırağı ise Mehmet Ali Mayda’ya ödülleri verildi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaplan, ticaret ve ekonomi alanında esnaf ve sanatkarlara olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda da halka yol gösterici olan ahiliğin; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yiğitliğin, yardımseverliğin birleştiği bir kültür olduğunun altını çizerken, “Ticareti ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olan ahilik milli şuurunu ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Sadece ticarette değil, hayatın her alanında paylaşmayı, dürüstlüğü ve işini iyi yapmayı felsefe edinmiş ve bunu merkeze koymuş ahilik milletimizi asırlar boyunca birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi oldu” dedi.

Kaplan, “Milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi ola ahilik kültürü ticareti düzenleyen ve bu alanda faaliyet gösteren ahilik teşkilatı altında asırla öncesinde Anadolu topraklarına hayata geçirildi. 36’ncısını kutladığımız Ahilik Haftası ve ahilik kültümüz yeniden tazelenecek, ticari hayatımızın temelinde yer alan bu kültür ile birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız yeniden pekişecek” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *