Aile hekimliğinin artık paralı hale geldiğini sözlerine ekleyen Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı K. Doğan Eroğulları, ‘’Aile hekimliği çalışanlarının ekip arkadaşları üzerinden ve kullandığı bilgi yönetim sistemi üzerinden rant sağlama planları işletiliyor. Buna karşılık aile hekimliği çalışanları; uygunsuz ASM binalarında, güvensiz ortamlarda, yüzde 65’i performansa dayalı, düşük ücretle ve güvencesiz çalışıyor’’ şeklinde konuştu. Sağlık Bakanlığı, 9 Nisan tarihinde Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde bir kez daha değişikliğe gitti.
Sağlık Bakanlığı’nın derdinin sağlığımız
ya da emeğimiz olmadığını biliyoruz
Sağlık Bakanlığı’nın ne yaptığını ve ne yapmak istediğini bildiklerini kaydeden Eroğulları, ‘’Alınıp satılan bizim emeğimiz, bizim sağlığımız. Sağlık Bakanlığı’nın derdinin sağlığımız ya da emeğimiz olmadığını biliyoruz. Öyle olsaydı bugün salgınlarla uğraşmak zorunda kalmazdık; öyle olsaydı daha az kişi kanser olur, daha erken tedavi imkânına kavuşurdu; öyle olsaydı övündükleri kronik hastalık yönetim programlarında tedavi ve sevk yerine erken tanı daha değerli olurdu; öyle olsaydı tabelalarda değil, gerçekte yeni ASM’lerimiz olurdu’’ değerlendirmesini yaptı.
Ülke çapındaki aile sağlığı merkezlerinde
20 bine yakın sağlık emekçisi çalışıyor
Aile hekimlerinin, ülke çapındaki aile sağlığı merkezlerinde (ASM) temizlik, tıbbi sekreterlik ve sağlık hizmetleri alanında görev yapan 20 bine yakın sağlık emekçisiyle çalıştığına vurgu yapan Eroğulları, ‘’Bakanlığın, aile hekimlerinin çalıştırmak zorunda olduğu bu çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığının verilerek güvenceli kamu çalışanı statüsüne alınması talebimizi dikkate alması gerekirken, Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi örneğinde olduğu gibi şirket kurarak aile hekimliğinde yeni bir taşeronlaşma ve rant kapısı oluşturma çabasında olduğunu biliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Sağlığın kamusal bir hak olduğunu
dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı K. Doğan Eroğulları, konuşmasını şöyle bitirdi: ‘’Birinci basamakta sağlık hizmetinin paralı hale getirilmesinin yolu, bazı raporlardan ücret alınmasıyla açılmıştır. Sadece bir ayda 3 milyon kişinin ehliyet yenilemek için ASM’lere başvurduğu düşünüldüğünde, Sağlık Bakanlığı’nın yurttaşın cebinden topladığı bu geliri, sözünü verdiği yeni ASM binaları için bile kullanmadığını görüyoruz. Emeğimizi ve halkın sağlık hakkını korumak, rant düzenine karşı çıkmak ve sağlığın kamusal bir hak olduğunu dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz’’ mesajını verdi. Haber Merkezi
YAYINLAMA: 28 Haziran 2026 / 17.29
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2026 / 17.29
İlginizi Çekebilir
Her çocuk sağlıklı büyüme, eğitim alma geleceğini şekillendirme hakkına sahip
#Güncel / 25 Haziran 2026
3,6 milyon kayıtlı yabancının 2,3 milyonu Suriyeli
#Güncel / 25 Haziran 2026
Devlet yükümlülükleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır
#Güncel / 25 Haziran 2026
Antep’te intihar vakalarında rekor artış
#Güncel / 25 Haziran 2026
1 Temmuz’dan itibaren menülerde besin değeri ve kalori miktarı yazılacak
#Güncel / 25 Haziran 2026
Dokunulmazlık fezlekesi ve enflasyon verisini takip ediyoruz
#Güncel / 25 Haziran 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
