Depremden zarar gören illerden biri olan Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde koordinasyon merkezi kuran Antalya Büyükşehir Belediyesi her ihtiyaca cevap verecek çalışmalar yapıyor. Deprem sonrası merkez il ve ilçelerde yaşayan ailelerin ata ocağı, baba ocağı dedikleri köylere dönüş yapması nedeniyle köylerde çocuk sayısı arttı. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kreş ihtiyacının doğması üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk kreşini açtı.
Kültür evi kreş oldu
İslahiye ilçesi Kabaklar köyünde Kültür Evi binası kreş olarak düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından boya, badanası yapılan, elektrik tesisatı elden geçirilen binanın iç tefrişatı da tamamlandı. Çocuklar için oyun alanları, boyama alanları, kütüphane gibi ünitelerin oluşturduğu kreş, Gaziantepli depremzede çocukların bir nebze de olsa yüzünü güldürdü.
Nurdağı’na da kreş yapılacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Etem Sardoğan, Nurdağı ilçesinde de kreş ihtiyacı olduğunu belirterek uygun bir bina arayışının sürdüğünü belirtti. Sardoğan, sağlam ve uygun bir bina bulunmasının ardından kısa sürede buranın da kreş olarak düzenleneceğini söyledi.
YAYINLAMA: 14 Mart 2023 / 16.24
GÜNCELLEME: 14 Mart 2023 / 16.24
Antalya Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesi Kabaklar Köyü’nde kreş açtı. Kabaklar Köyü Kültür Evi tadilat çalışmalarının ardından tefrişatı da yapılarak çocuklara hizmet verecek bir kreş haline getirildi.
İlginizi Çekebilir
Şantiyelerde perdeleme ve çevre güvenliği zorunlu hale getirildi
#Güncel / 12 Ağustos 2026
Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı
#Güncel / 12 Ağustos 2026
Suriye’den gelen fıstık, yerli üreticiyi zor durumda bırakıyor
#Güncel / 12 Ağustos 2026
"Sağlık çalışanları tükeniyor"
#Güncel / 12 Ağustos 2026
Çiftçi korunmalı, alın terinin ve emeğinin karşılığını almalı
#Güncel / 11 Ağustos 2026
Fıstık bahçelerinde saha güvenliği sağlanmalı
#Güncel / 11 Ağustos 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
