ANASAYFA arrow right Güncel

Antep CHP içinde bağnaz bir 'tarikata' dönüşmüş yapı var

Antep CHP içinde bağnaz bir  'tarikata' dönüşmüş yapı var
YAYINLAMA: 20 Ekim 2025 / 20.05
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2025 / 20.05

Önceki gün gerçekleşen CHP Gaziantep 39. İl Kongresi sonrasında açıklama yapan İl Başkan Adayı Karaca Bozgeyik, sert açıklamalarda bulundu… Kongre sonucuna tepki gösteren eski il başkanlarından Hayri Sucu ise dün partisinden istifa etti

 ‘Gaziantep CHP içinde adını burada söylemeyeceğim kendisi dışarıda gölgesi burada bir 'kuklacı' var’ diyen Bozgeyik, ‘’Gaziantep CHP içinde bağnaz bir 'tarikata' dönüşmüş yapılar var. Bu küçük 'tarikatların' taleplerine boyun eğseydik seçimi kazanabilirdik. Gaziantep CHP içinde dış mahreçli bir milletvekili olarak 'aktör' Veli Ağbaba ve ekip arkadaşlarının bir tiyatrosu vardı’’ şeklinde konuştu.

Genel merkez; önümüzdeki sürecin partimize zarar vereceğini duysun

Bozgeyik, ‘’Figüranlar rolüne büründürdüğü ilçe başkanları ile çirkin kirli ve sol sosyal demokratlara hiç yakışmayacak bir oyun sergilediler. Bütün Gaziantep'in gözü önünde sergilenen bu oyunu CHP genel merkezimizin duyması için söylüyorum; önümüzdeki sürecin partimize zarar vereceğini duysunlar. Çünkü benim genel merkezde ya da başka yerlerde bunları anlatacağım 'dostlarım' yok. CHP Nurdağı ilçe başkanı Fatih Dinç ise cesaretin, duruşun ve vicdanın bu partinin umudu ve geleceği’’ açıklamasını yaptı.

İl Başkanı seçilen Vakkas Acar’ı tebrik eden Bozgeyik, kendisi ile hiçbir sorunu bulunmadığını sözlerine eklerken, ‘’Etrafını saran kirli yapının beklentilerini karşılarken umarım zorlanmaz kolaylıklar dilerim. Gençler, kadınlar ve bu partiye emek vermiş dostlarım var. O yoldaşlara şunu söylemek isterim; demokrasi mücadelesinden bir milim geri adım atmak yok. Hem parti içi hem de Türkiye demokrasisi mücadelesinden’’ şeklinde konuştu.

Tuzak kuran, 'pastadan pay kapmak' için pusuda bekleyenlerin beklentilerini göremedik

Seçimde mücadele veren arkadaşlarına teşekkür eden Bozgeyik, ‘’Önceki gün yapılan seçimler neticesinde seçimi ben ve arkadaşlarım kaybettik. Bu mücadelemize omuz veren bütün arkadaşlarımın emeğine yüreğine sağlık. Biz kimsenin adayı değildik. Biz birleştirici barıştırıcı bir yaklaşımla meselenin Karaca Bozgeyik'in il başkanlığını kazanma meselesi olmadığını anlatmaya çalıştık. Bunu anlatmakta önemli ölçüde başardık. Başaramadığımız nokta şu; kongre kazanmak için tuzak kuran, 'pastadan pay kapmak' için pusuda bekleyenlerin beklentilerini göremedik’’ ifadelerini kullandı.

Söylenecek çok söz olduğunu kaydeden Bozgeyik bitmediğini ve bitmeyeceğini belirtirken, o kavganın yeryüzü eşitliğin, dostluğun, adaletin, demokrasinin yüzü oluncaya dek mücadele edeceğinin altını kalın harflerle çizdi. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *