ANASAYFA arrow right Güncel

Antep ve Adıyaman’da sosyal medya tutuklaması

Antep ve Adıyaman’da sosyal medya tutuklaması
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.20
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.20
Afrin operasyonuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan iki kişi daha tutuklandı. Türkiye genelinde bugüne dek tutuklananların sayısı en az 34 oldu.
Afrin operasyonuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan iki kişi daha tutuklandı. Türkiye genelinde bugüne dek tutuklananların sayısı en az 34 oldu.
Sosyal medyada Afrin harekatıyla ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanlardan iki kişi daha tutuklandı.
Adıyaman’da sosyal medya üzerinden “terör örgütü propagandası yapıp, halkı eylem ve provokasyona davet ettiği” iddiasıyla R.O. ve S.C. gözaltına alınmıştı. Adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dokümana el kondu. Dün akşam adliyeye götürülen iki kişiden R.O. tutuklanırken, S.C. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Antep’te de sosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto etmek amacıyla “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla gözaltına alınan M.T., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı’nın 29 Ocak tarihli açıklamasına göre, sosyal medyada Afrin harekatıyla ilgili paylaşım yapan 311 kişi “terör propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındı.
20 Ocak’ta başlayan operasyon bugün 13. gününde. Son 12 günde en az 32 kişi tutuklanmıştı. Bugün iki ildeki tutuklananlarla sayı en az 34 oldu. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *