ANASAYFA arrow right Güncel

Antep’te iflasın eşiğine gelmiş veya iflas etmiş yüzlerce firma var

Antep’te iflasın eşiğine gelmiş veya iflas etmiş yüzlerce firma var
YAYINLAMA: 18 Nisan 2024 / 20.07
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 / 20.07

Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alan Antep’teki firmaların ekonomik açıdan ne kadar zor durumda olduğu Konkordato Takip.com’un verilerine yansıdı. Konkordato Takip.com’un verilerine göre Antep’te 2024 yılın ilk üç ayında 9 şahıs ile 8 firma konkordatoya başvurdu

 Antep’te bireysel olarak konkordato başvuranların sayısının halı, tekstil ve ambalaj sanayi sektörlerinden daha fazla olduğu görülüyor. 15 konkordato başvurusuna geçici mühlet, 2 firmaya ise geçici kesin mühlet kararı verildi. Mahkemenin verdiği geçici mühlet kararı, konkordato için ilk başvuru anlamını taşıyor.

İlk üç ayda 492 firma konkordatoya başvurdu

Konkordato Takip.com ocak-şubat ve mart aylarında konkordatoya başvuran firma sayısını kamuoyuyla paylaştı. Ocak ayında 185, şubat ayında 134 ve mart ayında ise 173 olmak üzere toplamda 492 firma konkordatoya başvuruda bulundu. 214 firma için geçici mühlet, 58 firma için kesin mühlet, 114 firmaya konkordatonun reddi, 23 firmanın iflas, 33 firmanın da tasdikine karar verildi.

Antep’te Konkordatoya başvurun firma sayısının daha fazla olduğunu belirten Mali Müşavir, Muhasebeci Eren Ovayolu, Antep’te iflasın eşiğine gelmiş veya iflas etmiş binlerce firmanın olduğuna dikkat çekti.

Şirketler ve firmalar ürün satıyor, ama tahsilatta sıkıntı yaşıyorlar

Merkez Bankası’nın faiz politikasının sektörlerde bir durgunluğa neden olduğunu ifade eden Ovayolu, “Banka mevduat faiz oranları yüzde 50’yi görünce insanlar tüm paralarını bankada faize yatırdı. Faizlerin artmasıyla birlikte piyasadan para çekildi. Bundan dolayı paraya ulaşmak çok zor. Tüm şirketler ve firmalar ürün satıyor, ama tahsilatta sıkıntı yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Yaşanan ekonomik durgunluk firmaları iflasın eşiğine sürüklüyor

Yaşanan ekonomik durgunluğun firmaları iflasın eşiğine sürüklediğini kaydeden Ovayolu, “Konkordato iflastan önceki son aşama. Firmalar zorlu süreçte Konkordato ilan ederek, bir mühlet istiyoruz. Verilen mühlet sonucunda firmalar toparlanabilirse ticari hayatına devam ediyor, toparlanamaz ise iflas ediyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *