ANASAYFA arrow right Güncel

Artık bıçak kemiğe dayandı

Artık bıçak kemiğe dayandı
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2023 / 20.58
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2023 / 20.58
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın da içerisinde bulunduğu 56 Veteriner Hekim Odası’ Türkiye genelinde eş zamanlı olarak şiddete karşı ortak basın açıklaması yaptı

“Yaşanan süreç, biz veteriner hekimleri yıldırmış, bıktırmış ve artık bıçak kemiğe dayandı” diyen Başkan Meltem Peri, “Veteriner hekimler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda sağlık hizmetleri sınıfında tanımlanmıştır, vakit kaybetmeden gereği yapılmalı, veteriner hekimliğin hangi alanında olursa olsun yaptıkları hizmetlerle kamu sağlığını koruyan tüm veteriner hekimler “Sağlıkta Şiddet Yasası” kapsamına alınmalı. Şiddeti oluşturan unsurlar ortadan kaldırılmalı, şiddet tavizsiz cezalandırılmalı, kanunlar ve bilimsel gerçekler önünde sağlık çalışanı olan veteriner hekimlere hakları iade edilmeli” dedi.
Veteriner hekime uygulanan şiddet aynı zamanda toplumun sağlık hakkına uygulanıyor

Salgınlar, antibiyotik direnci, hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonotik hastalıkların, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim önümüzdeki yıllarda karşı karşıya kalınacak en büyük sorunlardan birisi olduğu tespitini yapan Peri, “Veteriner hekimler tüm bu sorunların çözümü için zorlu bir akademik eğitim almış, çok farklı stratejik alanlarda görev yapan ve bu görevleri nedeniyle aynı zamanda halk sağlığının da garantisi olan bir mesleğin mensupları. Bu nedenle, veteriner hekime uygulanan şiddet aynı zamanda toplumun sağlık hakkına uygulanan bir şiddet. Çünkü veteriner hekime yapılan şiddet, sağlıksız gıda, pahalı et ve süt, çocuklarımızda hayvansal protein eksikliği, Kuduz, Brusella, Tüberküloz, Şarbon, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vb hayvanlardan insanlara geçebilen hastalıklar olarak halkımıza geri dönüyor” uyarısında bulundu.
Bizler linç ediliyor, darp ediliyor, daha ötesi öldürülüyoruz
Peri, “Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; Dünyayı bekleyen pandemiler, gıda krizi ve iklim krizi gibi sorunlar başta olmak üzere, risklerin bertaraf edilmesi, ülkemizin bu süreçleri en az zararla atlatması için alınacak tedbirlerin en başında, bu görevleri yapan veteriner hekimlerin can güvenliğinin ve iş güvencesi ile birlikte kamuda veteriner hekimlik otoritesinin güçlendirilmesi ve özlük haklarının iade edilmesi bulunuyor. Ancak, bizler linç ediliyor, darp ediliyor, daha ötesi öldürülüyoruz ve bizlerle birlikte aslında halk sağlığı da ölüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *