ANASAYFA arrow right Güncel

Asgari ücretin yükselmesi işçi göçünü engelleyebilir

Asgari ücretin yükselmesi işçi göçünü engelleyebilir
YAYINLAMA: 23 Mart 2023 / 21.21
GÜNCELLEME: 23 Mart 2023 / 21.21
Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, “Bölgemizde yaşanan büyük felaketten sonra işçilerin birçoğu can güvenliği olmadığı düşüncesi, evi yıkıldığından, kiralık ev bulamadığından ve çaresizlikten başka illere göç ettiler. İşçilerin başka illere göç etmesi Gaziantep’in sanayisini olumsuz etkileyecek ve büyük bir işçi krizi yaşanacak diye düşünüyoruz.

O nedenle üretimin ve çarkların durmaması için deprem bölgesi olan 11 ilde asgari ücretin 11 bin 750 liraya çıkarılma durumu var. Bu işçi göçünün engelleyebilir. Bu konu üzerinde bir çalışma yapılıyor” şeklinde konuşma yaptı. 
Kentimiz üreten, sanayi ve hizmet şehri 
Gaziantep’teki emekçilerin başka illere göç etmesinin üretimi olumsuz etkileyeceğini kaydeden Gökalp, “Kentimiz üreten, sanayi ve hizmet şehri. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinin bulunduğu illerden birisi. O nedenle tüm sektörler, emekçilerin başka illere gitmesinden etkilenecek. Bunun yanı sıra depremin yaşandığı Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman gibi illerden de kentimize göç edenler olacak” şeklinde konuştu. 
Gezdiğimiz yerlerde tam bir yıkım var 
Gökalp, “Genel Başkanımız Nihat Yurdakul ile birlikte Hatay’dan Adıyaman’ın Besni ilçesine kadar ki tüm güzergahı gezdik. Gezdiğimiz yerlerde tam bir yıkım meydana gelmiş. Gölbaşı çok gündeme gelmiyor, ama burası da çok kötü. Şu ana da kadar deprem bölgesinde 700 bin insanın göç ettiği söyleniyor. Emekçilerin ise mutlaka sanayinin olduğu illeri tercih edecekler” ifadelerine yer verdi.  
Gaziantep’teki barınma sorunu mutlaka çözüme kavuşturulmalı 
Gaziantep’teki barınma sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökalp, “Şehrimizde hangi mahalleye giderseniz gidin en düşük kiralık dairenin fiyatı 5-6 bin dolaylarında. Asgari ücret yükselmiş olmasının bir anlamı yok. Çünkü ücret yükseldiğinde aynı zamanda kiralarda yükseliyor, sabit kalmıyor ki. Devletin bu konuya el atması gerekiyor” çağrısında bulundu. Âdem Kesenek 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *