Çalışan Gazeteciler Günü’nde görkemli tören… İsmail Tunç “Yılın gazetecisi” seçildi…
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Basın Ödülleri töreni yoğun ilgi gördü.
Divan Otel’de düzenlenen ödül törenine Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri NejatKoçer, Mehmet Erdoğan, DeryaBakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz,
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ŞahinbeyBelediyeBaşkanı Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, ŞehitkamilKaymakamı Ali Dursun, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ergün,Gaziantap Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, çok sayıda davetli, gazeteciler ve eşleri katıldı.
400 davetlinin katıldığı Basın Ödülleri Töreni, birlik ve bütünlük içerisinde geçti.
Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen ödül töreninin geleneksel hale getirileceğini açıklayan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Gaziantep her alanda birlikte olmayı, beraber yürümeyi başardığı için bir güç olmuştur. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerde bu gelişime dahil olabilmek anlayışıyla göreve geldiğimiz günden bugüne önemli değişimlere imza attık” dedi.
“Bundan bir buçuk yıl once şeffaf, hesap verebilen, çözüm üreten, üyelerimizin sevinci ile sevinen, üzüntüsü ile üzülen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık” diyen Ay, yapmış oldukları çalışmaları da şöyle özetledi: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müz de 400 metrekarelik yeni hizmet yerimizin açılışını yaptık. Gelişen iletişim çağına ayak uydurarak Sosyal Medyada da aktif olarak yerimizi aldık. Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya büyük özen gösterdik. Talep eden üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs olanağı sağladık. Bazı kuruluşlarla anlaşma yaparak üyelerimizin avantajlı birşekilde hizmet alabilmesine vesile olduk. Bundan sonraki süreçte de çalışan meslektaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şu an üzerinde çalıştığımız konut projesinin milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizin desteğiyle başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inancım tam.”
Yerel basının sorunlarına da dikkat çeken Ay, “Bizler çalışmalarımıza devam ederken yerel basınımızın güçlenmesi, sorunlarına çözüm bulmak ve ileri hedeflere taşımak için bazı yasal düzenlemelerin de biran evvel yapılması gerekmektedir. Örneğin yerel basının ulusal reklam pastasınd analdığı pay sadece ve sadece yüzde 3’tür. Resmi ilanlar giderek düşmekte. Yerel basın kuruluşlarımız, ulusal basın kuruluşlarına gore daha zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürmektedirler. Yerel basınımızın daha güçlü bir şekilde demokrasiye katkı sunması için gelirleri arttırıcı yeni düzenlemeleri ve dilikle yapılmalıdır. Gönlümüz hukuka demokrasiye insane haklarına değer veren yayınların giderek artmasından yanadır. Ancak bu artışlar control altına alınmalı ve medya kuruluşu oluşturmanın şartları yeniden düzenlenmelidir. Bu düzenlemeler yapılırsa, işte o zaman çalışan gazeteci arkadaşlarımızda rahat çalışma şartlarına kavuşacaklardır. Aksi taktirde toplumsal yanlışlara ve onarılamaz hatalara neden olur” şeklinde açıklama yaptı.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, gazeteci meslektaşlarını daha iyiye teşvik etmek için düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu böyle güzel bir organizisyonu gerçekleştirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay ve emeği geçenlere teşekkür etti.
“Bu kadar gazeteciyi bir araya getirmek gerçekten önemli bir organizasyon” diyen Tahmazoğlu,“Gece gündüz demeden çalışan, vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek adına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarını kutluyorum. Tarafsız ve fedakarca çalışarak vatandaşın haber alma hürriyetine hizmet ediyorlar. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı FatmaŞahin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Çalışan Gazeteciler Günümüzde bugün gazeteci arkadaşlarımız ve onların aileleriyle birarada olmaktan mutluyum. Bizleri biraraya getirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay’a teşekküre diyorum. 12 yıldan beri birlikteyiz. 12 yıl once siyasete girdiğmizde siyasetin ve gazeteciliğini kiz kardeş olduğunu, zaman ve mekan gözetmeden büyük emek ve gayret istediğini gördük. Bu bakımdan birbirimizi çok iyi anladığımız bir alandayız. Yüksek bir tempoda eşler ve çocuklar da fedakarlıkta bulunuyor. Ülkenin demokrasisi adına bu çok önemli.”
“Çalışan basın mensuplarımızın her yönden huzurlu ve mutlu olması gerekiyor” diyen Şahin,“Çalışma şartları, sosyal hayatı, gelecek kaygısı bakımından sürekli iyileştirilmesi gereken bir alan olarak görüyoruz. Yaşadığımız çağı iyi analiz etmemiz gerek. Bilgi hızlı bir şekilde yer değiştiriyor. Dolayısıyla burada alt yapı, teknoloji ve yetişmiş insane gücü toplam kaliteyi etkiliyor. Biz Alana girdiğimizde genç milletvekilleriydik. Ve burada gördüğüm bir çok kişi de genç gazeteciydi. Ama şimdi baktığımda beyaz saçlı, ortayaşlıinsanlarolduğumuzugörüyorum.Bu şehiradınavebuülkeadına, bucemiyetadınaçokşeyyapıldı.Amadahayapılacakçokşey var. 2002 yılındayerelbasınıgüçlendirendüzenlemeleryapıldı.GGC Başkanımızın da söylediği gibi, daha yapacak çok işimiz var. Her doğru işte gazetecinin yanındayız. Sürekli şikayet eden ve bardağın boş tarafından bakananlayıştan çıkarak bardağın asıl dolduracağımıza bakacağız. Bu konuda kapımız ve yüreğimiz gazetecilermize açık. Gününüz kutlu olsun diyor ve bizi biraraya getiren GGC Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise basının Türkiye’de çok büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatırken şöyle devam etti: “Dördüncü kuvvet dediğimiz basın Türkiye’de birçok sıkıntılar yaşıyor. Atatürk’ün Söylev’inde de belirttiği gibi 1453 yılında İstanbul’u fetheden insanlar malesef matbaanın Türkiye’ye gelmesini sağlayamadılar diyor. Maalesef ülkemize 300 yıl geç gelen matbaanın açıklarını hala kapatamıyoruz. 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde sansür ve baskıların artması, bir de işlerini kaybetme kaygısı yaşanıyor.”
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da 10 Ocak’ın gazeteciler için onur günü olduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Bugün, gazetecilerin bir onur günü. Bu günün anlamını idrak etme kadına hep birlikteyiz. Demokrasi dışı davranışlardan, monarşik anlayışlardan, totaliter rejimlerden çok çeken bir ülkeyiz. Bu anlayışı gazeteci arkadaşlarımız Kabul etmedi ve dik durdu. Gaziantep’te bir çok gazeteci kardeşlerimiz, kendi düşüncelerine ya da aynı ideolojik paralleled olan siyasilerin ya da milletveklili ya da bakanların bile demokratik olmayan anlayışlarında dik durduklarını gördüm. Kalemine sahip çıkan, demokrasinin gelişmesi için yazı yazan, tüm arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.”
Gazetecilerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuduğunu dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, hep gazetcilerle bir arada olduklarını hatırlatıp, “Gaziantep’I büyüten haberlerin içinde gazetecilerle bir aradaydık. Zeugma’nın çığlığını dünyaya onlarla birlikte duyurduk. Gaziantep’in büyümesi içinde bulunan gazetecilerimizin emekleri için bütün gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gece ve dostluklar çok güzel, bu dostlukları bir araya getiren değerli GGC Başkanımız İbrahim Ay’a çok teşekkür ediyorum. Gaziantep’I birlikte geliştirmeye devam edelim diyor ve cemiyetimize başarılar diliyorum” şeklinde ifada etti.
Törende 8 ayrık ategoride dereceye girenlere hediyeler verildi. Ayrıca gazetecilikmesleğine yarımasrayakın emek veren gazetecilere de onur paleti takdim edildi.
Huzur ve dayanışmanın ön plana çıktığı törene katılanlar, sıra gecesi ekibi eşliğinde gönüllerince eğlendi. Adem Kesenek
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Basın Ödülleri töreni yoğun ilgi gördü.
Divan Otel’de düzenlenen ödül törenine Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri NejatKoçer, Mehmet Erdoğan, DeryaBakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz,
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ŞahinbeyBelediyeBaşkanı Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, ŞehitkamilKaymakamı Ali Dursun, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ergün,Gaziantap Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, çok sayıda davetli, gazeteciler ve eşleri katıldı.
400 davetlinin katıldığı Basın Ödülleri Töreni, birlik ve bütünlük içerisinde geçti.
Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen ödül töreninin geleneksel hale getirileceğini açıklayan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Gaziantep her alanda birlikte olmayı, beraber yürümeyi başardığı için bir güç olmuştur. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerde bu gelişime dahil olabilmek anlayışıyla göreve geldiğimiz günden bugüne önemli değişimlere imza attık” dedi.
“Bundan bir buçuk yıl once şeffaf, hesap verebilen, çözüm üreten, üyelerimizin sevinci ile sevinen, üzüntüsü ile üzülen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık” diyen Ay, yapmış oldukları çalışmaları da şöyle özetledi: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müz de 400 metrekarelik yeni hizmet yerimizin açılışını yaptık. Gelişen iletişim çağına ayak uydurarak Sosyal Medyada da aktif olarak yerimizi aldık. Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya büyük özen gösterdik. Talep eden üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs olanağı sağladık. Bazı kuruluşlarla anlaşma yaparak üyelerimizin avantajlı birşekilde hizmet alabilmesine vesile olduk. Bundan sonraki süreçte de çalışan meslektaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şu an üzerinde çalıştığımız konut projesinin milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizin desteğiyle başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inancım tam.”
Yerel basının sorunlarına da dikkat çeken Ay, “Bizler çalışmalarımıza devam ederken yerel basınımızın güçlenmesi, sorunlarına çözüm bulmak ve ileri hedeflere taşımak için bazı yasal düzenlemelerin de biran evvel yapılması gerekmektedir. Örneğin yerel basının ulusal reklam pastasınd analdığı pay sadece ve sadece yüzde 3’tür. Resmi ilanlar giderek düşmekte. Yerel basın kuruluşlarımız, ulusal basın kuruluşlarına gore daha zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürmektedirler. Yerel basınımızın daha güçlü bir şekilde demokrasiye katkı sunması için gelirleri arttırıcı yeni düzenlemeleri ve dilikle yapılmalıdır. Gönlümüz hukuka demokrasiye insane haklarına değer veren yayınların giderek artmasından yanadır. Ancak bu artışlar control altına alınmalı ve medya kuruluşu oluşturmanın şartları yeniden düzenlenmelidir. Bu düzenlemeler yapılırsa, işte o zaman çalışan gazeteci arkadaşlarımızda rahat çalışma şartlarına kavuşacaklardır. Aksi taktirde toplumsal yanlışlara ve onarılamaz hatalara neden olur” şeklinde açıklama yaptı.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, gazeteci meslektaşlarını daha iyiye teşvik etmek için düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu böyle güzel bir organizisyonu gerçekleştirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay ve emeği geçenlere teşekkür etti.
“Bu kadar gazeteciyi bir araya getirmek gerçekten önemli bir organizasyon” diyen Tahmazoğlu,“Gece gündüz demeden çalışan, vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek adına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarını kutluyorum. Tarafsız ve fedakarca çalışarak vatandaşın haber alma hürriyetine hizmet ediyorlar. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı FatmaŞahin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Çalışan Gazeteciler Günümüzde bugün gazeteci arkadaşlarımız ve onların aileleriyle birarada olmaktan mutluyum. Bizleri biraraya getirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay’a teşekküre diyorum. 12 yıldan beri birlikteyiz. 12 yıl once siyasete girdiğmizde siyasetin ve gazeteciliğini kiz kardeş olduğunu, zaman ve mekan gözetmeden büyük emek ve gayret istediğini gördük. Bu bakımdan birbirimizi çok iyi anladığımız bir alandayız. Yüksek bir tempoda eşler ve çocuklar da fedakarlıkta bulunuyor. Ülkenin demokrasisi adına bu çok önemli.”
“Çalışan basın mensuplarımızın her yönden huzurlu ve mutlu olması gerekiyor” diyen Şahin,“Çalışma şartları, sosyal hayatı, gelecek kaygısı bakımından sürekli iyileştirilmesi gereken bir alan olarak görüyoruz. Yaşadığımız çağı iyi analiz etmemiz gerek. Bilgi hızlı bir şekilde yer değiştiriyor. Dolayısıyla burada alt yapı, teknoloji ve yetişmiş insane gücü toplam kaliteyi etkiliyor. Biz Alana girdiğimizde genç milletvekilleriydik. Ve burada gördüğüm bir çok kişi de genç gazeteciydi. Ama şimdi baktığımda beyaz saçlı, ortayaşlıinsanlarolduğumuzugörüyorum.Bu şehiradınavebuülkeadına, bucemiyetadınaçokşeyyapıldı.Amadahayapılacakçokşey var. 2002 yılındayerelbasınıgüçlendirendüzenlemeleryapıldı.GGC Başkanımızın da söylediği gibi, daha yapacak çok işimiz var. Her doğru işte gazetecinin yanındayız. Sürekli şikayet eden ve bardağın boş tarafından bakananlayıştan çıkarak bardağın asıl dolduracağımıza bakacağız. Bu konuda kapımız ve yüreğimiz gazetecilermize açık. Gününüz kutlu olsun diyor ve bizi biraraya getiren GGC Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise basının Türkiye’de çok büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatırken şöyle devam etti: “Dördüncü kuvvet dediğimiz basın Türkiye’de birçok sıkıntılar yaşıyor. Atatürk’ün Söylev’inde de belirttiği gibi 1453 yılında İstanbul’u fetheden insanlar malesef matbaanın Türkiye’ye gelmesini sağlayamadılar diyor. Maalesef ülkemize 300 yıl geç gelen matbaanın açıklarını hala kapatamıyoruz. 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde sansür ve baskıların artması, bir de işlerini kaybetme kaygısı yaşanıyor.”
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da 10 Ocak’ın gazeteciler için onur günü olduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Bugün, gazetecilerin bir onur günü. Bu günün anlamını idrak etme kadına hep birlikteyiz. Demokrasi dışı davranışlardan, monarşik anlayışlardan, totaliter rejimlerden çok çeken bir ülkeyiz. Bu anlayışı gazeteci arkadaşlarımız Kabul etmedi ve dik durdu. Gaziantep’te bir çok gazeteci kardeşlerimiz, kendi düşüncelerine ya da aynı ideolojik paralleled olan siyasilerin ya da milletveklili ya da bakanların bile demokratik olmayan anlayışlarında dik durduklarını gördüm. Kalemine sahip çıkan, demokrasinin gelişmesi için yazı yazan, tüm arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.”
Gazetecilerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuduğunu dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, hep gazetcilerle bir arada olduklarını hatırlatıp, “Gaziantep’I büyüten haberlerin içinde gazetecilerle bir aradaydık. Zeugma’nın çığlığını dünyaya onlarla birlikte duyurduk. Gaziantep’in büyümesi içinde bulunan gazetecilerimizin emekleri için bütün gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gece ve dostluklar çok güzel, bu dostlukları bir araya getiren değerli GGC Başkanımız İbrahim Ay’a çok teşekkür ediyorum. Gaziantep’I birlikte geliştirmeye devam edelim diyor ve cemiyetimize başarılar diliyorum” şeklinde ifada etti.
Törende 8 ayrık ategoride dereceye girenlere hediyeler verildi. Ayrıca gazetecilikmesleğine yarımasrayakın emek veren gazetecilere de onur paleti takdim edildi.
Huzur ve dayanışmanın ön plana çıktığı törene katılanlar, sıra gecesi ekibi eşliğinde gönüllerince eğlendi. Adem Kesenek