ANASAYFA arrow right Güncel

Bir ülke üretim yaparsa zenginleşir biz üretim azalmasın diye uğraşıyoruz

Bir ülke üretim yaparsa zenginleşir biz üretim azalmasın diye uğraşıyoruz
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 20.01
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 20.01

Gaziantep’te mera sıkıntısı yaşandığını ve göçerlerin yaylaya gitme problemlerinin olduğunu dile getiren Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman, “Daha önce de sorunların çözümüne yönelik çalışıyorduk. Bundan sonrada sorun ve sıkıntıları çözmek için yine gayret göstereceğiz. Üretim azalmasın diye çalışıyoruz, bunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini sözlerine ekleyen Türkman, “Biz, kimsenin düşmanı değiliz. Bu ülke için kim güzel bir şey yapıyorsa ve taş üstüne taş koyuyorsa onu alkışlarız, yanında dururuz. Bizim aslında söylediklerimizin dinlense siyasetin eli de güçlenir. Çünkü sorun çözülürse onlarında üzerindeki sorun ve sıkıntılar azalmış olur. Amacımız el birliği ile bu memleketin sorunlarını çözüp daha güzel günlere çıkarmak” ifadelerini kullandı.

“Bir ülke üretim yaparsa zenginleşir, biz üretim azalmasın diye uğraşıyoruz” diyen Türkman, “Küçükbaş hayvancılık yapanlar çok zor şartlarda yılın 365 günü mesai mefhumu gözetmeden üretim yapmaya çalışıyor. Kırsaldakilerin emeğinin karşılığını alması lazım. Kırsaldakiler emeğinin karşılığını aldığı müddetçe kente göç de azalmış olacak. Kırsalda üretim arttıkça şehirde yaşayanların sofrasına doğal ve sağlıklı ürünler daha uygun fiyata gelecek” şeklinde konuştu.

Üretimden çekilmeler yaşandıkça ürünün fiyatı artıyor

Sorunu yaşayanlara daha az kulak verildiğini sözlerine ekleyen Türkman, “Özellikle kırsalda yaşayan insanlar emek gücü ile çok zor şartlarda üretim yapıyor. Üreticiler, bu kadar zor şartlarda üretim yaparken ürünü değerinde satılmazsa, emeğinin karşılığını almazsa ister istemez üretimden çekiliyor. Üretimden çekilmeler yaşandıkça ürünün fiyatı artıyor. Dolayısıyla bu insanların ürününü değerinde satılmasını sağlamamız gerekiyor. Birliğin de amacı da bu ve biz de bugüne kadar yaptığımız çalışmaların başında bu geliyor” açıklamasında bulundu.

Süt işleme tesisinde günlük  4-5 ton arasında süt işleniyor

Süt işleme tesisinde günlük 4-5 ton arasında süt işlendiğini vurgulayan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşlenen sütlerden Antep peyniri, yoğurt, beyaz peynir ve lor peyniri yapılıyor. Keçi sütünden dondurma yapılıyor. Bu ürünlerimizde uygun ve sağlıklı bir şekilde birliğimize ait satış noktalarında, Tarım Kredi Kooperatiflerinde, yerel zincir marketlerde satılıyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *