ANASAYFA arrow right Güncel

Birçok tekel bayi kepenk kapatacak

Birçok tekel bayi kepenk kapatacak
YAYINLAMA: 07 Şubat 2023 / 13.34
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2023 / 13.34
Maliyetlerin artmasının yanı sıra gece saat 22:00’dan sonra içki satışının yasaklanması tekel bayilerine büyük darbe vurdu, bayiler çareyi kepenk kapatmakta buluyor

2023 yılına girilmesiyle birlikte viski ve içki çeşitleri de gelen zamlardan nasibini aldı. Vatandaşın en fazla tükettiği bira fiyatları 31 TL ile 70 TL arasında değişkenlik gösterirken, yeni rakı fiyatları da 129 TL’den başlıyor, 519 TL’ye kadar çıkıyor.

Chivas 12 İskoç Viskisi 360 TL ile 7 bin 500 TL, Johnnie Walker Red Label 249 TL ile 8 bin TL, J&B Rare viski fiyatları 245 TL ile 875 TL, Jack Dainels viski fiyatları 345 TL ile 830 TL, Bell’s viski fiyatları 219 TL ile 550 TL, Ballentıne’s fınest İskoç viski fiyatları 289 TL ile 2 bin 100 TL, Passport İskoç viski fiyatı 235 TL ile 650 TL, Aberlour İskoç viski fiyatları bin 150 TL ile 2 bin 600 TL, Tekirdağ rakı fiyatları 159 TL ile 415 TL, yeni rakı uzun demleme fiyatları 169 TL ile 459 TL, kulüp rakı fiyatları 175 TL ile bin 485 TL, votka fiyatları 220 TL ile 6 bin 300 TL, İstanbul yeni votka fiyatları 170 TL ile 435 TL, Rom fiyatları 470 TL ile 1000 TL, likör fiyatları 335 TL ile 500 TL, şampanya ve köpüklü şampanya fiyatları bin 650 TL ile 12 bin TL, cin fiyatları 220 TL ile 675 TL ve konyak ve brendi fiyatları da 375 TL ile 4 bin 200 TL arasında olmakla birlikte fiyatlar alkolün kalitesine ve şişesine göre değişiyor.

Bu satışlarla ayakta kalmamız ve çarkımızı döndürmemiz imkânsız

15 yıldan beri tekel bayiliği yapan Ali Güvenoğlu, içki ve viski fiyatlarının yükselmesinin satışları düşürdüğünü söyledi, yurt dışından gelen alkollerin daha fazla tüketildiğinin altını çizdi. “Seçimden sonra birçok tekel bayi kepenk kapatacak. Çünkü bu satışlarla ayakta kalmamız ve çarkımızı döndürmemiz imkânsız” dedi.

Satış yasağı işleri yüzde 40-50 etkiledi

Güvenoğlu, “Gece saat 22:00’dan sonra alkol satışı serbest olması gerekirken yasak. Bu yasak satışlarımızı en az yüzde 40-50 etkiledi. 10 bin lira olan günlük ciromuz 3 bin liraya düştü. Dolayısıyla iş yeri kiramızı, vergimizi, elektrik ve su faturalarını nasıl ödeyelim? Bulunduğum dükkânın aylık 20 bin lira gideri var, nasıl karşılayalım?” sorusunu sordu.

İnsanlar, ucuz diye kaçak alkole yöneliyor

İnsanların kaçak alkole daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Güvenoğlu, “Ucuz olduğundan insanlar alıyorlar. Alkol yapımında kullanılan bir maddeyi bir gram bile fazla eklerseniz kişinin ciğerini yok eder veya kör eder. Dolayısıyla evde yapılan alkoller kara düzen yapılıyor. Ancak tekel bayilerinde satılanlar her türlü denetimden geçiyor, orijinal ve kaliteli malzemelerden yapılıyor” diye belirtti.

Günlük 4-5 bira içenler bir bira içmeye başladı

Güvenoğlu, fiyatların çok arttığına dikkat çekerken, “Günlük 4-5 bira içenler bir bira içmeye başladı. Çünkü önceki sene bir bira 25 TL iken şu anda 50 TL. Kişi evine ekmek mi götürsün yoksa bira mı alsın? Ekonomin bir an önce düzelmesini ve fiyatların sabit kalmasını istiyoruz. Müşteri cadde üzerinde tekel bayi olduğunu görsün diye dükkânın önünde görselliğimizi olması lazım, zabıtalar izin vermiyor. Bu bile satışlarımızı olumsuz etkiliyor. Belediyeye reklam parasını ve vergilerimizi ödüyoruz. O yüzden dükkan önünde görselimizi koymak istiyoruz. Ayrıca gece 22:00’dan sonra içki satışlarının serbest olması gerekiyor” açıklamasında bulundu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *