ANASAYFA arrow right Güncel

“BM, ABD’yi azarladı”

“BM, ABD’yi azarladı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.02
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını kınayan tasarının ABD&#8
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını kınayan tasarının ABD’nin tüm tehditlerine rağmen BM Genel Kurulu’nda 128 ülke tarafından kabul edilmesi büyük yankı buldu.
BM Genel Kurulu’nun kararı için “BM, ABD’yi azarladı” şeklinde yorumlayan New York Times Gazetesi “Oylama, dünyanın en büyük diplomatik sahnesi olan Birleşmiş Milletler’de Trump Yönetimine toplu bir meydan okuma anlamına geliyor” ifadelerini kullanıyor.
Washington Post Gazetesi, BM Genel Kurulu’ndaki yaşanan gelişmeleri “BM Trump Yönetimi’nin Kudüs kararını reddeden bir tasarıyı onayladı” başlıklı haberde yansıtıyor. Gazete, “ABD’den yapılan yardım kesintisi uyarısına rağmen Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak için atılan adımı kınayan bağlayıcı olmayan bir karara 128 ülke destek verdi” diye yazıyor.
İngiliz Guardian Gazetesine göre, “BM organında yapılan konuşmalar ve oylama, bir hafta içinde ikinci kez olarak ABD’nin Kudüs konusunda uluslararası toplum içinde ne ölçüde izole olduğuna vurgu yaptı.” Haberde, “BM Genel Kurulu, tek taraflı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını büyük bir çoğunlukla reddederek Donald Trump’a iğneleyici bir fırça çekti” görüşü de dile getiriliyor.
Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro ise BM Genel Kurulu’nun kararı için “BM, Amerika’nın kararını büyük bir çoğunlukla kınadı” derken, BM Genel Kurulu’nu oluşturan “193 ülkenin Perşembe günü hep birlikte Washington’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınayan bir kararı onayladığını” belirtiyor.
BM Genel Kurulu’nda ABD’yi kınayan kararın bu ülkeden gelen “tehditler”e rağmen “ezici bir destekle” onaylandığına dikkat çeken Alman DWelle’nın yer verdiği bir analizde de Donald Trump’ın tehditleri yakışmıyor” eleştirisi yapılıyor. Bu arada, Trump için “Başkan, uluslararası sahnede de seçmen tabanına oynamaya hazır olduğunu gösteriyor” deniliyor.
İngiliz yayın kuruluşu BBCNews ise “BM, Trump’ın Kudüs ilanını reddetti” başlıklı haberinde, BM’deki oylamanın sonucunu “BM Genel Kurulu ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararını geri çekmeye çağıran bir karara kesin biçimde destek verdi” sözleriyle duyurdu.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *