ANASAYFA arrow right Güncel

Büyük Ata anılıyor

Büyük Ata anılıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.13
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.13
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta anma etkinlikleri düzenlenecek. Anma etkinlikleri kapsamında anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak.

Başarılı bir komutan ve lider
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Şahin, yayımladığı mesajda, Atatürk’ün üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan ve lider olarak, milli beleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini söyledi.
Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını yad ederken, Türkiye’yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçle çalıştıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
“Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla, ülkemize sınıf atlatmıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur.”

Saygı, şükran ve rahmetle anıyorum
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Tahmazoğlu mesajında, "Milleti ile birlikte giriştiği bağımsızlık mücadelesini yine milletinin destek ve azmiyle çağdaş bir Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 76’ncı yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 10 Kasım artık O’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. Milletimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bundan 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir.”

Cumhuriyet gururla, onurla dimdik ayakta
AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gazi Mustafa Kemal'in "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin, 90 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayakta ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümit ve kararlılıkla yürüdüğünü belirtti.
Uzer, Atatürk'ün vefatının 76. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 76. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.
Mesajında, "Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir" ifadesine yer veren Uzer, onun, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez
bütünlüğünü Atatürk’e borçluyuz
Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz"dedi.
GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,'10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası' nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü ve varlığını, büyük komutan ve devlet adamı Atatürk'e borçlu olduğunu ifade etti.
10 Kasım tarihinin Atatürk'ü anmanın yanı sıra, onu daha iyi anlamak içinde önemli fırsat olduğuna değinen Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi.
" Fikir ve eserleriyle yaşadığı döneme ve yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk milletinin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden,dilden ve ırktan bir çok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır. Bugün bir yanımız onu ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşarken, bir yanımızda böylesi büyük bir lidere sahip olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyor. "


Destansı kahramanlığın mimarı
Vali Erdal Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Ata mesajında, "Tarih sahnesinde var olduğu günden beri, hürriyet ve bağımsızlığı en kutsal değer olarak kabul eden ve esaret altında yaşamaktansa, yok olmayı tercih eden yüce Türk milleti, Milli Mücadele'de vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutarak şanlı mücadelesini sürdürmüş ve Cumhuriyet'i kurmuştur. Yüce Türk milletinin Milli Mücadelesi, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, inanç ve kararlılığının sembolü olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bu destansı kahramanlığın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, tüm dünya, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık etmiştir. Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle biten Milli Mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmış, aynı zamanda Cumhuriyet, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilanı olmuştur. Dünyanın en güzel coğrafyasında, çağdaş, hür ve medeni bir toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet varlığı ve birliği inanç ve ülküsüyle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Anadolu’da başlatılan Kurtuluş Savaşı destanı, her Türk vatandaşının övünç kaynağı ve en öncelikli rehberi, Atatürk ilke ve inkılapları da bu yolun hiç sönmeyecek meşalesidir. Aziz vatanın şehit kanlarıyla çizilmiş sınırları, ay yıldızlı bayrağı, milli birlik ve beraberliği, her Türk ferdinin canından aziz bir emaneti olarak, dünya durdukça yaşayacaktır" dedi.

Fikirleri bize hep yol gösteriyor
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayıyla bir mesaj yayımladı.
Konukoğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Atatürk'ün fikirlerinin kendilerine her zaman yol gösterici olduğuna dikkat çekti.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *