ANASAYFA arrow right Güncel

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’na 159 firma katılacak

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’na 159 firma katılacak
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 16.28
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 16.55

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçı Birliği tarafından 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023’ün hazırlıkları tamamlandı. Türkiye’nin halı ticaret merkezi olması yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden GAHİB yetkilileri başarılı bir fuar geçireceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.
Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 70’inde imzası bulunan Türkiye halı ticaret merkezi olma yolundaki adımlarını 5-8 Aralık’ta İstanbul’da atacak. İstanbul’da GAİB’in öncülüğünde İHİB işbirliğiyle düzenlenecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’na Gaziantep’ten 159 firma katılırken fuara dünyanın birçok ülkesinden de katılım gerçekleştirilecek. 5 Aralık 2023 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek fuarla ilgili bir değerlendirme yapan GAHİB yetkilileri, “Halı sektörü için önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nın bütün hazırlıkları tamamlandı. Gaziantep’ten yaklaşık 160’a yakın firmanın stant açarak katılacağı fuarda yerli ve yabancı firma sayısı 330 civarındadır. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği ile ortak koordine ettiğimiz fuarımızla üretimin merkezi olan Türkiye’nin aynı zamanda halı ticaret merkezi haline gelmesini planlıyoruz. Osmanlı Devleti döneminde dünya halı ticaret merkezi konumundaki İstanbul’a bu unvanını yeniden kazandırarak sektörel fuarcılıkta yeni bir ilki başarmak için çıktığımız yolda diğer sektörlere de örnek olacağımıza inanıyoruz. Fuarımız İstanbul Fuar Merkezinde 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Açılışımıza sayılı günler kala gerek TUYAP gerekse İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle İstanbul’da bir araya gelerek fuarla ilgili son çalışmaları yaptık ve başarılı bir fuar geçirmek için elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Halı Fuarına yüksek katılım bekleniyor
Fuara katılımın yüzde 85’i Türkiye yüzde 15’i farklı ülkelerden
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği işbirliğiyle 5-8 Aralık 2023’te İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nı Dünya halı sektörünün temsilcisi yaklaşık 400 firma temsilcisini ağırlayacak.
2022’yi 17 milyar dolarla kapatan küresel halı pazarının 10 yıl içinde 25 milyar doları aşmasını beklediğini ifade eden GAHİB yetkilileri bu pazardan daha çok pay almak için önemli projelere imza attıklarını ve 2024 yılında uzak ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ticaret heyetleri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Türkiye Dünya halı ticaret merkezi olmaya talip
Dünyadaki makine halı üretiminin yüzde 70’ini üreten ve farklı coğrafyalara ihraç eden Türkiye’nin önümüzdeki süreçte bu pazarlardan daha fazla pay alacağına inandığını da ifade eden GAHİB yetkilileri, "CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılan firmaların yüzde 85’i Türkiye’den yüzde 15’lik kısmı ise farklı ülkelerden gelecek olan firmalardan oluşuyor. 330’a yakın firmanın 2024 koleksiyonlarını tanıtacağı fuarda İran başta olmak Çin, İngiltere, Pakistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Endonezya, Fas, Ukrayna, Mısır ve Ürdün’deki üretici firmada katılıyor. GAHİB ve İHİB bu fuarla dünyanın en büyük halı fuarlarından birine imza atmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Kapılarını 5 Aralık’ta açmaya hazırlanan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nın dört gün süreceğini de belirten GAHİB yetkilileri bu süreçte firmaların yenilikçi ürünlerini ve 2024 halı modasıyla ilgili yeni tasarımlarını görücüye çıkaracağını da sözlerine ekledi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *