ANASAYFA arrow right Güncel

Çinli OPPO, üretimini durdurdu, Mısır'a gidiyor

Çinli OPPO, üretimini durdurdu, Mısır'a gidiyor
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2023 / 19.37
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2023 / 19.38
İstanbul'daki fabrikasının açılışını bakan Varank'ın yaptığı dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO, Türkiye'den ayrılan. Şirket, 20 milyon dolar yatırımla Mısır'da fabrika açma kararı aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım teşvikiyle desteklenen OPPO'nun Türkiye'deki faaliyeti kısa sürdü. 2020 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Tuzla’da 12 bin metrekarelik bir tesis açan şirket, küresel kriz gerekçesiyle geçen yıl 500 işçiyi işten çıkarmıştı.

Sonrasında ise OPPO’nun, Türkiye’deki üretimi sessiz sedasız sonlandırılmıştı. Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Türkiye'deki üretiminden hızla vazgeçen OPPO'nun yeni rotasının Mısır olduğunu belirtti.

Mısır hükümeti yetkililerine göre, OPPO yıllık 4,5 milyon telefon üretimi için 20 milyon dolar yatırımla bu ülkede fabrika kurmak istiyor. Tesiste 650 kişinin istihdam edileceği açıklanmış durumda.

MISIR BEYAZ EŞYA ÜRETİMİNDE TÜRKİYE'NİN RAKİBİ OLUYOR

Beyaz eşyada Mısır'ın yeni üretim üssü olma yolunda ilerlediğini aktaran Ülker, şunları yazdı:

"Beyaz eşya şirketi Haier, Mısır'da 135 milyon dolar değerinde yeni bir proje hayata geçirmeyi planlıyor. Bir de Güney Koreli elektronik üreticisi LG Corporation'ın Mısır'da 200 milyon dolar değerinde yeni bir buzdolabı fabrikasıyla genişlemeye hazır olduğunu, Arçelik’in 100 milyon dolarlık yatırımla fabrika kurduğunu unutmamak gerekiyor. Mısır, yakın dönemde Türkiye’nin üretim konusunda bölgedeki rakibi oluyor. Asyalı şirketlerin yavaş yavaş kendini hissettirecek yatırım yapması bu yüzden. Türkiye, bu rekabeti kendi lehine çevirmek adına şu sıralar sessizliğini koruyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *