AKP’li Şamil Tayyar, T24 yazarı Cansu Çamlıbel’in gündemi belirleyen MHP'li Mümtaz’er Türköne ile gerçekleştirdiği röportaj ile ilgili olarak, "Bugün yaptığım temaslardan bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin yakın zamanda bir araya geleceğini belirten Tayyar, "Bununla ilgili bir randevu planlaması yapıldığını öğrendim" ifadesini kullandı.
T24 yazarı Çamlıbel, Ankara’da gündemi belirleyen bir röportaja imza attı. Çamlıbel, Mümtaz’er Türköne ile yaptığı röportajı Türköne'nin, "Erdoğan çözüm sürecini tırpanlayacak, Bahçeli de bunun üzerine erken seçime götürecek; çünkü hukuka dönmeden sürecin başarı şansı yok” açıklamalarıyla Türkiye’ye duyurdu. MHP ve Devlet Bahçeli, Türköne’nin açıklamalarına karşı bir açıklama yapmazken, X hesabından paylaşım yapan eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, "Cevabı bulunması gereken soru şu: Ortada fitne mi görüş ayrılığı mı var?" diye sorarak, MHP'nin sessizliğine tepki gösterdi.
TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında da konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Şamil Tayyar, "Bugün yaptığım temaslardan bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim" diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin yakın zamanda bir araya geleceğine yönelik kulisi aktardı.
"Randevu planlaması yapılıyor"
Tayyar, şunları söyledi:
"Erken seçim iktidar açısından çok tehlikeli bir cümle. İktidarın ortaklarından birisinin Türkiye'yi erken seçime götürmesi demek; bürokrasinin, yargının durması, yatırımcıların planlarını buna göre yapması demektir. Sistem, çarkın işleyişi tıkanır. Türköne, bu kadar önemli bir problemi MHP adına kamuoyuna taşıyormuş gibi izlenim bıraktı. Çünkü sözlerinde 'yapacak', 'edecek' gibi tamamen hüküm sözleri yer aldı. Bugün MHP'den tavrını gösterecek bir açıklama yapılmasını bekledik. Şu ana kadar resmi hiçbir açıklama gelmedi. Sadece Sinan Burhan, İsmail Özdemir'i (MHP Genel Başkan Yardımcısı) arıyor. Özdemir, 'Türköne'nin sözleri şahsi düşüncesidir. Devlet Bey'in erken seçim düşüncesi bellidir' diyor.
MHP'den yapılan paylaşımla bir mesaj verildi. Bugün yaptığım temaslardan bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim. Muhtemelen Erdoğan ve Bahçeli, bu tarz görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak için yakın zamanda bir araya gelecek gibi gözüküyor. Bununla ilgili bir randevu planlaması yapıldığını öğrendim. AK Parti ve MHP arasında ne kadar mevzu varsa bütün bunlar çok yönlü değerlendirilecektir." T24