ANASAYFA arrow right Güncel

Cumhur İttifakının belediye sayısı 9’dan 5’e düştü

Cumhur İttifakının belediye sayısı 9’dan 5’e düştü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2024 / 18.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2024 / 18.56

31 Mart yerel seçimleri Türkiye genelinde olduğu gibi Antep’te de büyük değişimlere sahne oldu. Antep’te gözler aldığı yüzde 38 oy oranı ile yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Fatma Şahin’in A takımının kimler olacağına çevrildi. Başkan Yardımcısı Osman Toprak görevinden istifa etti.

31 Mart yerel seçimleri Türkiye genelinde olduğu gibi Antep’te de büyük değişimler yaşandı. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, Şehitkamil Nizip ve Karkamış Belediyelerini CHP’ye, Yavuzeli ve Oğuzeli Belediyelerini ise Yeniden Refah Partisine kaptırdı. 2019 Seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi dahil 9 belediyeyi elinde bulunduran Cumhur İttifakının belediye sayısı 31 mart yerel seçimlerinden sonra 5’e düştü.

Osman Toprak, görevinden ayrıldı

Yerel seçimde aldığı yüzde 38 oy oranı ile yeniden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Fatma Şahin’in A takımının kimler olacağı merak konusu oldu. 2 dönemden beri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı ve Meclis Başkanvekilliği görevini sürdüren Osman Toprak’ın izin isteyerek görevini bıraktığı ifade edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılıkları için Halil Uğur, Murat Özgüler, Hakan Aslansoy, Ertuğrul Teymur, Zehra Ünal ve Mehmet Haz’ın isminin geçtiği öğrenildi.

GBB Meclisi’nde dengeler değişti

Yerel seçimler ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde dengele değişirken, yeni dönemde grubu bulunan parti sayısı 4’e çıktı. Yeniden Refah Partisi ve MHP, yeni dönemde Büyükşehir’de grup kuran partiler arasında yer aldı. Daha önce mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin ise meclis üyesi sayısı 22’ye gerilediği yeni dönemde CHP 16, MHP 7 ve YRP 8 meclis üyesi ile mecliste yer alacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *