ANASAYFA arrow right Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan vicdansız ev sahipleri için konuştu: Sırf aç gözlülükle fahiş fiyat artışı yapanların ümüğünü sıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan vicdansız ev sahipleri için konuştu: Sırf aç gözlülükle fahiş fiyat artışı yapanların ümüğünü sıkacağız
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2023 / 16.32
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2023 / 16.33
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut fiyatları ve kira artışlarının can sıkıcı hale geldiğini belirterek "Makul ve orantılı, hiçbir sebebi olmadığı halde, sırf aç gözlülükle fahiş fiyat artışı yapanların ümüğünü sıkacağız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimi öncesi deprem bölgesi Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut ve fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kamuya alımda mülakatı da seçim sonrasına bırakan Erdoğan, fahiş fiyatlarla ilişkin, "Konut ve fiyat artışları can sıkıcı hale geldi. Bu yükselişi tetikleyen çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de bu tabloyu kabul edemeyiz. Tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Fatih Erbakan'la birlikte deprem bölgesindeki turunu sürdürdü. Adıyaman ve Hatay'ın ardından Antep'e geçen Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Elbette hala çözmemiz gereken sıkıntılar var. Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları bu sıkıntıların başında geriyor. Konut ve fiyat artışları can sıkıcı hale geldi. Bu yükselişi tetikleyen çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de bu tabloyu kabul edemeyiz. Makul ve orantılı, hiçbir sebebi olmadığı halde aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız ümüğünü! Tabii ki ikinci ve asıl çözümümüz gerek TOKİ kanalıyla gerek özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız. 1+1, 2+1 konutlarla vatandaşımızın bu ihtiyacını gidereceğiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle mesela İstanbul'da 5 yılda inşa edeceğimiz 1,5 milyon yeni konut bunun parçasıdır. Diğer şehirlerimizde orta ve uzun vadede konut sayımızı artırarak kira şişkinliğini ortadan kaldırmakla kararlıyız."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *