ANASAYFA arrow right Güncel

Darbeye teşebbüs eden 33 kişi gözaltına alındı

Darbeye teşebbüs eden 33 kişi gözaltına alındı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gözaltına alınanlar arasında Tugay Komutanı da bulunuyor
Gözaltına alınanlar arasında Tugay Komutanı da bulunuyor

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada darbeye teşebbüs eden 33 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ‘’15.07.2016 tarihinde Genelkurmay Başkanlığına bağlı bir kısım askerlerin İstanbul ilinde Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerini askeri taşıt ve malzemeleri kullanmak suretiyle ulaşıma kapattıkları, kamu kuruluşları önüne askeri birlikleri sevk ederek kamu görevlerinin yapılmasını engelledikleri, aynı şekilde Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisine silahlı saldırıda bulunarak, yönetime yasadışı şekilde el koyup, darbeye teşebbüs fiiline kalkıştıkları tespit edilmekle;
İlimizde yukarıda belirtilen “darbeye teşebbüs” suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Anayasa’yı ihlal”, “Cebir ve Şiddet kullanarak TBMM’ni ortadan kaldırmaya veya TBMM’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs”, “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçlarından soruşturma başlatılmıştır.
Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda; (1)’i Tugay Komutanı, (7)’si Hakim ve Savcı olmak üzere (11) Subay, (21) Astsubay ve Uzman Erbaş ile (1) Sivil Memur toplam (33) askeri personel gözaltına alınmıştır’’ ifadelerine yer verildi.

92 hakim ve savcının yakalanması
için operasyon başlatıldı
Gaziantep’te darbe sonrası TEM Şube ekipleri tarafından 92 hakim ve savcının yakalanması için operasyon başlatılırken , çok sayıda hakim ve savcı gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Operasyon Şehitkamil ilçesi Beykent mahallesinde gerçekleşti. TEM Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 92 hakim ve savcının yakalanması için çalışma başlatılırken, operasyon yapılan bazı evlerin kapıları çilingir vasıtası ile açıldı. İddia göre hakim ve savcıların evlerinde arama çalışmaları devam edildiği öğrenildi.
Yapılan operasyonlarda ise sayısı henüz belli olmayan savcı ve hakimin gözaltına alındığı bildirildi. Çevrede Çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken TEM Şube ekipleri tarafından operasyon devam ediyor.

36 hakim ve savcı gözaltına alındığı bildirildi
Darbe girişimi sonrası TEM Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonda 11’i Savcı, 25’i Hakim olmak üzere 36 yargı mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

İslahiye ilçesinde 25 asker gözaltına alındı
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 25 asker gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, gözaltına alınan askerlerin arasında İslahiye 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar bulunuyor.
Alay Komutanı Albay Turgut Çetin de gözaltına alındığı Adana'dan İslahiye'ye getirildi.
Devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Çelebi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.AA-İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *