ANASAYFA arrow right Güncel

DEM Parti 13-14 Ocak'ta 50 merkezde ön seçim yapılacak

DEM Parti 13-14 Ocak'ta 50 merkezde ön seçim yapılacak
YAYINLAMA: 04 Ocak 2024 / 14.49
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2024 / 15.20

10 saat süren toplantı sonunda DEM Parti MYK'si 31 Mart yerel seçimlerinde 50 merkezde gerçekleştirilecek ön seçimlerin 13-14 Ocak’ta yapılmasını kararlaştırdı ve görev alacak partilileri belirledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 10 saat süren toplantıda ön seçimlerle ilgili görevlendirmeler yapıldı.  

MA'nın haberine göre, ön seçimlerin yaklaşık 50 merkezde13-14 Ocak günlerinde yapılması karara bağlandı. Seçimlerin yürütülmesi için yüzlerce partili görevlendirildi. 

Buna göre Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve STK temsilcileri ön seçim yapılacak kentlerde seçim yürütmesiyle ilgili görev yapacaklar.

Seçim yapılacak merkezlerde oy kullanacakların listelerinin tamamlanması için de çalışmalar hızlandırıldı.

Bu arada, İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin'de "kent uzlaşısı" doğrultusunda demokrasi güçleri, STK’ler ve siyasi partilerle temaslar yoğunlaştırılacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *