ANASAYFA arrow right Güncel

DEM Parti’den Antep’te coşkulu açılış

DEM Parti’den Antep’te coşkulu açılış
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 12.12
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 12.12

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan Antep'te partisinin aday tanıtımı seçim bürosunun açılışında halka seslendi. Öcalan, "Bizim yürüttüğümüz siyaset üçüncü yol siyasetidir. Biz halkımızla ittifak yaptık" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antep’te aday tanıtımını ve merkez Şahinbey ilçesine bağlı Vatan Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışa DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Antep belediye il ve ilçe eş başkan adayları ve parti il örgütü temsilcileri katıldı.

Açılış öncesi söz alan Milletvekili Öcalan, alandakilere Kürtçe seslendi. Öcalan, "AKP de Kürt’ler CHP ile ittifak kurmuş diyor. CHP de diyor ki DEM Parti AKP ile ittifak kurdu. Bunlar gerçek değil. Bizim yürüttüğümüz siyaset üçüncü yol siyasetidir. Bağımsız bir siyasettir. Bu üçüncü yolu kendi halkımızla yürüyeceğiz. Biz halkımızla ittifak yaptık" dedi.

Öcalan açlık grevlerine dikkat çekerek, "Halkımız ağır bedeller, büyük acılar çekti. Bu halkın çocukları zindanlarda açlık grevinde. Neden açlık grevindeler? Hepimizin özgürlüğü, sayın Öcalan’ın özgürlüğü için açlık grevindeler. Onların sesi olacağız. Onların sesini her yere ulaştıracağız" diye konuştu.

31 Mart’taki yerel seçimlere de değinen Öcalan, "Sizler de burada kendi mücadelenizi veriyorsunuz. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde Antep’te bir tane oyumuz bile boşuna gitmemeli. Hangi parti ne diyorsa desin. Antep’te irademize, oylarımıza, partimize sahip çıkmalıyız. Antep halkı yurtsever bir halktır, bağımsız bir halktır" dedi.

Dem Parti'nin demokratik bir gelecek için mücadele ettiğini vurgulayan Öcalan, şunları söyledi:

"Barış için mücadele ediyoruz. Tüm Türkiyeli yurttaşlara sesleniyoruz; bu zamana kadar devam eden savaş, bunca dökülen kan, ödenen bedeller yetmez mi artık. Bir an önce çözüm için adım atılmalı. Çözüm sürecinde onurlu bir barış vardır. Huzur var, mutluluk var, kucaklaşma var. Halkımız için özgürlük istiyoruz. Bu da demokratik siyasetle olur. Biz diyoruz ki Kürt’ler, öldürmekle, katledilmekle, tasfiye edilmekle yok olmazlar. Artık savaş, ölüm siyasetine son versinler."

Öcalan'ın ardından söz alan Şahinbey İlçe Belediye Eşbaşkan adayı Yakup Koca da belediyeciliğin kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını belirterek şunları dile getirdi: "Rantçı belediyecilik anlayışına karşı durup halkın belediyecilik anlayışını sokak sokak sizlere anlatmak için bu yola baş koyduk. Varlığınız bize güç verecektir. Yan yana durduğumuz zaman feyz alacağız. Sizin varlığınız bizim için çok değerli. Her birinizin birer partili gibi sokak sokak dolaşıp derdimizi anlatmamız, çoğalmamız lazım."

Konuşma ve aday tanımının ardından Vatan Mahallesi'ndeki seçim bürosunun gerçekleştirildi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *