Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası bölgede sağlığa erişim için yapılan uygulamaların 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, yaşamlarını daha kolay hale getirmek bizim en önemli gündem maddemiz. İnsanlarımız rahata kavuşana, şehirlerimiz tamamen imar olana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı" ifadelerine yer verdi.
Sağlık hizmeti için katılım payı alınmayacak
Işıkhan, sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşlar için katılım payı alınmayacağını kaydederek, şöyle devam etti:
"Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde; Kurumla sözleşmeli sağlık sunucularına müracaat edilmesi ve doğal afet provizyonu alınması halinde Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden “ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi, tıbbi malzeme, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı alınmayacaktır."
ANASAYFA
Güncel
Deprem sonrası bölgede sağlığa erişim için yapılan uygulamalar 30 Nisan’a kadar sürecek
YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 16.22
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 16.25
İlginizi Çekebilir
Sokakta köpek bırakmadılar, hepsini barınaklara tıktılar
#Güncel / 13 Ağustos 2026
Riskli okullarda polis olacak
#Güncel / 13 Ağustos 2026
Elektrik faturası kabaracak
#Güncel / 13 Ağustos 2026
Faiz gelirleri bankaları vergi rekortmeni yaptı
#Güncel / 13 Ağustos 2026
Gaziantep'te meteor yağmuru
#Güncel / 13 Ağustos 2026
Ticaret hacmi katlanacak bölge ekonomisine can suyu olacak
#Güncel / 12 Ağustos 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
