Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapıldığı öne sürülen binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bin 431 şüpheli belirlendi.
Şüphelilerden 317'si tutuklandı, 509'u hakkında adli kontrol kararı verildi, 314 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltındaki iki kişinin işlemleri ise sürüyor. 92 kişi hakkında ise gözaltı talimatı bulunuyor.
Şüpheli olarak tespit edilenlerden dördünün yurt dışında olduğu, 65 kişinin ise hayatını kaybettiği belirlendi. 128 şüpheli de ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Ayrıca tutuklu bulunan 317 kişinin 108'i müteahhit, 173'ü yapı sorumlusu, 18'i yapı sahibi, 18'i binada değişiklik yapan kişilerden oluştu. (DHA)

YAYINLAMA: 25 Mart 2023 / 19.04
GÜNCELLEME: 25 Mart 2023 / 19.04
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturma kapsamında belirlenen bin 431 şüpheliden 317'si tutuklandı, 314 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
İlginizi Çekebilir

Maliye Bakanı Şimşek çok hoş adam!!! "Son 20-25 yılda ülkemiz muazzam bir şekilde kalkındı” diyor!
#Güncel / 12 Eylül 2025

Beş çocuktan biri okula aç gidiyor: Türkiye'nin okul yemeğini çocuklardan esirgemesi siyasi bir tartışma konusu
#Güncel / 12 Eylül 2025

Ödemeler memur maaşlarına dayandı!
#Güncel / 12 Eylül 2025

Temmuz ayında cari açık beklentilerin çok üzerinde!
#Güncel / 12 Eylül 2025

Southern New Hampshire Universitesi’ni ağırladılar
#Güncel / 12 Eylül 2025

Dülük Antik Kenti, inanç ve kültür turizminin merkezi olacak
#Güncel / 12 Eylül 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *