Saldırganın kimliği belirlendi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.
Çavuşoğlu, "15 Temmuz sonrasında gerçekten özellikle Batı ülkeleri çok ciddi hatalar yaptı. Bazıları, Türkiye karşıtlığı duygularla darbenin başarılı olmasını bile istedi." dedi.
'Büyükelçiye suikast düzenleyen saldırgan FETÖ'ye bağlı'
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a suikast düzenleyen saldırganla ilgili sakan Çavuşoğlu, "Bizim elimizdeki bilgi ve belgelere göre bu şahıs, FETÖ terör örgütüne bağlı." dedi.
Suriye'de rejim güçlerinin ateşkes ihlallerine ilişkin olarak Çavuşoğlu, "Artan ihlalleri durduramazsak Astana süreci akamate uğrayabilir. Ateşkes anlaşmasından sonra ihlalleri görüyoruz. Bu ihlalleri kimin yaptığına baktığımız zaman Hizbullah, özellikle Şii gruplar ve rejim yapıyor." dedi.
İran'ın da Suriye'de garantörlüğünün gereğini yapması gerektiğine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Şii milisler ve rejim üzerinde ağırlığını koyması lazım" diye konuştu. AA