ANASAYFA arrow right Güncel

Dolar yükseldi, fırsatçılar kol geziyor

Dolar yükseldi, fırsatçılar kol geziyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.48
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.48
Doların yükselişi en çok da teknolojiyi vurdu. Zamdan en çok da zamanın en popüler ürünü olan cep telefonları nasibini aldı.
Telefon ve aksesuarlarına zam üstüne zam

Doların yükselişi en çok da teknolojiyi vurdu. Zamdan en çok da zamanın en popüler ürünü olan cep telefonları nasibini aldı.
Her gün yeni bir modelin çıktığı telefon piyasasında telefoncular sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Sebebi ise hiç kuşkusuz dövizin yükselmesi. Döviz yükselince fırsatçılara gün doğdu.
Fırsatçılar kol geziyor
Evrim İletişim sahibi Metin Pekbalcı, “Son günlerde doların yükselmesi fırsatçıların işine yaradı. Dolar 2,8 lira iken 3,8 liraya çıktı diye ürüne yüzde yüz zam yaptılar. 7,5 lira olan bir hafıza kartı bugün 15 lira oldu. Apple şirketi ıphone telefona yüzde 30 zam yaptı. Tabii bu bir çok açıdan hayatı olumsuz etkilediği gibi teknoloji ürününü de zam yapma durumu ile karşı karşıya getirdi. Bunu bilen fırsatçılara ise gün doğdu” dedi.
Yüzde yüz zam
Pekbalcı, “Burada ithalatçı değimiz fırsatçılar zam üstüne zam yaptılar. Dolar yükseldi diye bu kadar fahiş bir fark konmaz. Yüzde yüz zam yaptılar. Fırsatçılar ürünleri stok yapmışlar. Ürün sıkıntısı çekiyoruz. Hem stok yapıyorlar hem de zam yapıp iki katına satıyorlar. Telefonların hepsi de dolar olarak geliyor. Türk lirası yok, hep dolar. Bugün aldığın bir ürünü, yarın aynı fiyata alamıyorsunuz. Esnaf kan ağlıyor. İki aydan beri dükkan kirasını ödemekte zorluk çekiyoruz. Zam olayını müşteriye yansıtamıyoruz. Yansıtsak müşteri kaybedeceğiz. Üç aydan beri direniyoruz. Bir kaç ay daha böyle giderse kepenk kapatırız” diye konuştu. Adem Kesenek
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *