ANASAYFA arrow right Güncel

Eczanede bulamayan vatandaş çareyi sosyal medyada arıyor

Eczanede bulamayan vatandaş çareyi sosyal medyada arıyor
YAYINLAMA: 11 Şubat 2024 / 14.39
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2024 / 18.40

İlaç firmalarının ilaçlarını Türkiye piyasasından çekmesi sonrasında yaşanan ilaç krizi had safhaya çıktı. Eczanelerde istediği ilacı bulamayanlar çareyi sosyal medyada arıyor. Vatandaş, istediği ilacı sosyal medya aracılığıyla bulmaya çalışıyor.

Geçen yıl ilaca yapılan zammı yetersiz bulan ilaç firmaları, Türkiye piyasasından ilaçlarını çekmeye başlamıştı. İsviçre merkezli Roche ilaç firması, ardından Novartis firması da ülkemizde ilaçlarını çektiğini açıklamıştı. Organ naklinde kullanılan ilacın yanı sıra göz damlası, göz tansiyonu, astım, KOAH, epilepsi, migren, Parkinson ve Alzheimer hastalıkları için kullanılan ilaçların da olduğu 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırmıştı.

İlaçta yaşanan kriz artık su yüzüne çıkmaya başladı. Vatandaş, bir ilacı bulabilmek için eczane eczane dolaşıyor. Ancak bulamayınca çareyi sosyal medyadan arıyor. Vatandaş, istediği ilacı sosyal medya aracılığıyla bulmaya çalışıyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı, yaptığı paylaşımda “Çocuğum için ilaç lazım. Fakat Türkiye’de yok, sadece İran’da var. İran’da işi olan var mı yardımcı olur musunuz” sözleri ülkemizde yaşanan ilaç yokluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *