ANASAYFA arrow right Güncel

Eğitim emekçisinin tüm sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri üreteceğiz

Eğitim emekçisinin tüm sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri üreteceğiz
YAYINLAMA: 02 Haziran 2023 / 21.05
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2023 / 21.05
2023 yılı sendikaların üye sayısında, Eğitim İş Sendikası 125 bin 880 üye ile eğitim iş kolunda üçüncü sırada yer aldı.

Eğitim İş Sendikası’nın Gaziantep’te son iki yılda yüzde 439 büyüdüğünü söyleyen Şube Başkanı Ali Arpat, “Yetki aldığımız her il ve ilçede; eğitimin ve eğitim emekçisinin tüm sorunlarını tespit edip, çözümüne dair kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getireceğiz. Tespit ettiğimiz sorunlar için çözüm önerileri üretecek, yetkililerin bu önerileri görmezden gelmemesi için örgütsel gücümüzü kullanacağız” şeklinde konuştu.

Arpat, “Eğitimin giderek gericileştirilip piyasacılaştırıldığı, okulların tarikatlara örgütlenme alanı yapılmaya çalışıldığı bir atmosferde gericiliğe karşı bayrak açan; laik, bilimsel, çağdaş ve kamusal eğitim mücadelesine bir an olsun ara vermeyen Eğitim-İş, ilerici kamuoyu için artık sadece bir sendika olarak değil, aydınlanma mücadelesinin kalesi olarak da görülüyor” ifadelerini kullandı.

Üye sayımızı 130 binin
üzerine çıkarttık

Yoğun emek ve örgütlenmenin meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Arpat, “Son 2 yılda, mesleğimize hakaret niteliğindeki meslek kanunu başta olmak üzere eğitim emekçisinin haklarını gasp eden uygulamalara/politikalara karşı verilen mücadelenin merkezi haline gelen sendikamız bu kararlı duruşu, üye ve yöneticilerinin yoğun emeğiyle ailemizi yüzde 100’den fazla büyüterek üye sayımızı 130 binin üzerine çıkarttık” dedi.

Tabloya yaslanıp güç
alarak daha da ileri atılıyoruz

Eğitim İş’in, Edirne, Antalya, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli, Kocaeli, Denizli, Rize, Kastamonu, Samsun, Bolu, Balıkesir, Aydın, Muğla, Manisa, Nevşehir, Malatya illerine bağlı birçok ilçe de yetkili sendika olduğunu sözlerine ekleyen Arpat, “Eğitim emekçisinin emeğini görüşme masalarında 3 kuruşa satan sarı sendikalara tokat niteliğinde bir cevaptır; bugün bize dayatılmaya çalışılan umutsuzluğun aksine vatanın her köşesinde Cumhuriyetçilerin büyük bir karşılığının olduğunun ispatı. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana toplumun aydınlık yüzü olan eğitimcilerin bugün ülkenin içinde bulunduğu zor koşullara rağmen umudun ve direncin meşalesini nasıl hâlâ ellerinde tuttuklarının fotoğrafı. Şimdi geriye yaslanıp bu gurur tablosuna bakmak yerine, bu tabloya yaslanıp güç alarak daha da ileri atılıyoruz” açıklamasını yaptı.

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, konuşmasını şöyle bitirdi: “Emeğimiz sömürülürken, mesleki itibarımız yok sayılırken pişkince alkışlayan, talimatla eylemden vazgeçen, eylem alanından kaçan, siyasi partilerin eğitimdeki şubesi gibi davranan, kazandığı yetkiyi kendine konfor olarak tahvil eden sendika ağalarının olduğu sözde yetkili sarı sendikalara inat; yetkili sendika nasıl olunurmuş, milli eğitim sistemine ve eğitim emekçisinin haklarına, itibarına, sesine nasıl sahip çıkılırmış göstereceğiz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *