ANASAYFA arrow right Güncel

Eğitim sorununda doğru teşhis konulamadığı için tedavi yapılamıyor

Eğitim sorununda doğru teşhis konulamadığı için tedavi yapılamıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.26
Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mithat Sevin, Gaziantep'in eğitim raporunu açıkladı.
Uğur Plaza Otelde düzenlenen basın toplantısına Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mithat Sevin'in yanı sıra sendika üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Grafiklerle hazırladıkları eğitim raporunu slayt gösterimi ile anlatan Mithat Sevin, sorunları ve çözüm önerileri konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Sevin, Gaziantep'in eğitim konusunda SBS ve LYS sınavlarının ardından her zaman son sıralarda görünerek gündeme geldiğini hatırlatarak, "Gaziantep'in eğitimdeki sorunlarının başında derslik yetersizliği, öğretmen açığı, okul arsası yetersizliği, öğrenci artışına paralel derslik artışının yetersizliği gözardı edilmiştir. Sorunların çözümü noktasında gerçek bir teşhis konulmamış ve tedavi yoluna gidilmemiştir" dedi.

Kimse kral çıplak demiyor
Sorunlar için sürekli öğretmenler, okul idarecilerinin sorumlu tutulduğunu anlatan Sevin, şöyle konuştu: "Başarısızlığın temel nedeni olarak bunlar görülmüştür. Her gelen idareci toplantılarda hamasi nutuklar atmış, günü kurtarma adına oyalanıp durmuş. Kimse çıkıp ta 'Kral Çıplak' dememiş diyememiştir."

Vali Ata umut oldu
Gaziantep Valiliğine atanan Vali Erdal Ata'nın eğitime olan hassasiyetini bildiklerini ifade eden Sevin, şunları söyledi: "Gaziantep'e yeni atanan valimiz bizim için yeni bir umut olmuştur. Kendisini, geldiği yerdeki çalışmalarından, eğitime bakış açısından, eğitim için yaptıklarından haberdarız. Kendisinden Gaziantep için, özellikle de eğitim açısından büyük beklentiler içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Tam gün eğitime geçilmeli
Başkan Sevin, Gaziantep'in Türkiye'nin 6. büyük kenti, sanayi ve ticaret merkezi olduğunu ifade ederek eğitim ve öğretimde geri kalış sebeplerini şöyle sıraladı: "Demografik, veli, öğretmen, öğrenci, sistem, fiziki yapı ve okul kaynaklı nedenlere bağlıdır. Sonuç olarak, derslik başına düşen öğrenci ve öğrenci başına düşen öğretmen sayısının Türkiye ortalamasına getirilmelidir. İkili eğitim yapan kurum kalmamalı tamamen tam gün eğitime geçilmelidir. Mesleki ve teknik eğitim okul sayıları artırılmalı. 2012 yılında zorunlu hale gelecek okul öncesi eğitimde derslik açığının kapatılması için acil önlem alınmalıdır. Yapımı devam eden okul inşaatlarının planlanan süre içinde tamamlanması gerekiyor. Kamulaştırılması yerel yönetimler tarafından karşılanmak üzere ivedilikle ihtiyaç olan okullar için yeni alanlar tespit edilmesi büyük bir ihtiyaçtır. Okulların güvenlik sorunları çözülmeli ve kadrolu güvenlik elemanları görevlendirilmeli. Okullara ihtiyaç duyulduğu kadar hizmetli alımı yapılmalı. Özel okulların sayısı
artırılmalı ve gerekirse teşvik için desteklenmeli. Ayrıca, ilimizde mutlaka Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü açılmalıdır." İHA


resim
Sevin, açıklamasında her konuda detaylı bir biçimde hazırlanan raporun ilgili kurumlarla da paylaşılacağını ifade ederek, herkesin bu raporu mutlaka incelemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *