ANASAYFA arrow right Güncel

Eğitimci Cihat Şener öğrencilerle buluştu

Eğitimci Cihat Şener öğrencilerle buluştu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.20
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.20
Gaziantep Girne Amerikan Üniversitesi ve Gaziantep il temsilcisi iş birliği ile “Sınav Motivasyonu ve verimli ders
Gaziantep Girne Amerikan Üniversitesi ve Gaziantep il temsilcisi iş birliği ile “Sınav Motivasyonu ve verimli ders çalışma yöntemleri” semineri düzenlendi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin önemli usta eğitimci ve TV programcısı Cihat Şener’in yanı sıra lise öğrencileri ve öğretmenler de katıldı.
Seminere 10 tane okulun öğrencilerinin katıldıklarını ifade eden Girne Amerikan Üniversitesi Gaziantep Temsilcisi Ayşegül Kaplan, “10 tane okulun öğrencisi yaklaşık 800 kişi oldu. Eğitimci ustamız Cihat Şener verdiği seminerde Temel yeterlilik testi, Yüksek Öğretim Kurumları, Sınav motivasyonu, Meslek seçimi, yeni sınav sisteminin öğrenci üzerindeki etkileri, verimli ders çalışma yöntemleri, öğretmen-öğrenci-veli sınav ilişkisi hakkında bilgin verdi. Biliyorsunuz bu yıl üniversite sınav sistemi değiştirildi. Bununla ilgili henüz net bilgi verilmedi. Ne zaman yapılacak, nasıl yapılacak, sorular ne kadar gibi sorulara cevap almak için ve aynı zamanda rehber öğretmenleri de bu seminere katıldı” dedi.
Öğrenciler memnun kaldı
Öğrencilerin çok memnun olduklarını söyleyen Kaplan, “Seminerde not kağıdı dağıtarak, öğrencilere anket çalışması yaptık ve çok memnun olduklarını iade ettiler. Bütün öğrencileri transferlerle gönderdik. Bunu biz kendimiz üstlendik. Şehitkamil Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla oldu. Öğrencilerimiz çok dikkatli bir şeklide dinlediler. Hocamızın konuşması çok akıcıydı. En çok da öğrencilerin nasıl ders çalışacakları ile ilgili konuya değindi. Bu yıl uygulanacak yeni sınav sistemi soruları ve konuları ile ilgili her şeyi öğrendik. Öğrenciler 2 gün içerisinde sınav olup bitecek. Bu yıl ki sınav çok daha kolay olacak” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *