ANASAYFA arrow right Güncel

Eğitimden tasarruf yapanların geleceği iflah olmaz

Eğitimden tasarruf yapanların geleceği iflah olmaz
YAYINLAMA: 28 Nisan 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2024 / 20.13

Milli Eğitim Bakanının “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız” açıklamasının ardından yüzbinlerce öğretmen heyecan içerisinde beklemeye başladı

Türkiye genelinde yaklaşık 70 bin öğretmenin ücretli olarak çalıştığını söyleyen Avan, ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmenin bulunduğunu kaydetti. “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunuyoruz; eğitimle ilgili hiçbir tasarrufun yapılmasını kabul etmiyoruz. Eğitimle ilgili tasarruf yaparsanız ülkenin geleceğinden tasarruf yaparsınız. Bu milletimizi ve devletimizi olumsuz bir yöne götürür. Çünkü eğitimden tasarruf yapanların geleceği iflah olmaz” diye konuştu.

Öğretmen atama takvimi ve kontenjan bir an önce açıklanmalı

Öğretmen ataması ile ilgili kontenjanın ve takvimin bir an önce açıklanması çağrısında bulunan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, eğitimden tasarruf yapılamayacağının altını kalın harflerle çizdi.

Vatandaşta bile olumlu bir kanaat yok

“Öğretmen atama takvimi ve kontenjan sayılarının 31 Mart yerel seçim öncesinde açıklanması gerekiyordu, ancak yapılmadı” ifadelerini kullanan Avan, “Bu ülkede eğitimden tasarruf yapılamaz, eğer tasarruf yapılacaksa farklı alanlarda yapılmalı. Yani kamuda halen bir tasarruf yapılmış değil. Kamu kurumlarında tasarruf yapıldığı yönünde vatandaşta bile olumlu bir kanaat yok. Bunu seçimlere nasıl yansıdığını gördük” dedi.

Vatandaş görüyor ve olup bitenleri samimi bulmuyor

Kamu da ne kadar araç saltanatı olduğunu soran Avan, “Cumhurbaşkanlığı sarayında, valiliklerde, belediyeler, kaymakamlıklarda ve diğer kurumlarda tasarruf yapılıp yapılmadığını vatandaş görüyor ve olup bitenleri samimi bulmuyor. Dolayısıyla tüm bunlar samimi bulunmazken her alanda atama yapılırken, eğitimde atama ise yerel seçim sonrasına bırakıldı ve halen hiçbir somut bir gelişme yok. Türk Eğitim Sen olarak bu durumu asla kabul etmiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında ve Türkiye yüzyılına yakışır bir atama yapılmalı” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını kabul etmiyoruz

Türkiye’de bir ekonomik kriz olduğunu dile getiren Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkedeki ekonomik krizi eğitimciler oluşturmadı. Ekonomik krizin nasıl ortaya çıktığı ve seyrettiği belli. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ve Türkiye yüzyılına yakışır bir şekilde gerekli atamalar derhal yapılmalı. Öğretmen atama takvimi ve kontenjanı derhal açıklanmalı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını da asla ve asla kabul etmiyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *