ANASAYFA arrow right Güncel

Ekmeğe zam gündemde yok

Ekmeğe zam gündemde yok
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 20.25
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 21.52
Türkiye genelinde birçok ilde yapılan ekmek zamları sonrasında gözler Gaziantep’e çevrildi. Ekmeğe zam yapılmayacağı henüz netlik kazanmazken, un fiyatlarının beklendiğinin altın çizildi.

Edinilen bilgiye göre fırıncılar uncuları, uncular da TMO’nun verdiği prim desteğinin uzatılıp uzatılmayacağını bekliyor. Destek uzatılmazsa Gaziantep’te ekmek fiyatlarına zam gelecek. Francala ekmeğin 6-7 lira, pidenin ise 5-6 lira arasında zamlanması gündemde.

Gaziantep Fırıncılar Odası, ekmeğe zammın gündemlerinde olmadığını ifade ederken kimi fırıncılar ise zam istediklerini söyledi.

Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, şu anda gündemlerinde ekmeğe zam olmadığını, ancak una zam gelmesi halinde ekmek zammının da kaçınılmaz olacağını belirtti.

Zamların kendilerini kötü etkilediğini ifade eden vatandaşlar ise ekmeğe zam yapılmaması için yetkililere çağrıda bulundu. Gaziantep'te en son yapılan zamda francala ekmek 4,50 TL, pide ekmeğin ise 4 TL’ye çıkmıştı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *