ANASAYFA arrow right Güncel

Elif Mahallesi’nde içmesuyu şebeke inşaatı çalışmalarına başladı

Elif Mahallesi’nde içmesuyu şebeke inşaatı çalışmalarına başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.14
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), Gaziantep’in Araban İlçesi Elif Mahallesi’nde içmesuyu şebeke inşaatı çalışmalarına başladı.
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), Gaziantep’in Araban İlçesi Elif Mahallesi’nde içmesuyu şebeke inşaatı çalışmalarına başladı.
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda içmesuyu sıkıntısı çeken ilçe, mahalle ve köylere fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyledi.
İçmesuyu çeken tüm yerleşim yerlerinde proje ve inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Sönmezler, şöyle konuştu:
“Bu çerçevede Araban’a bağlı eski belde yeni mahalle olan Elif Mahallesi’nin içmesuyu şebekesinin yapımını ihale ettik. Kullanılacak boruların siparişleri verildi, fabrika testleri tamamlandı, boru sevkiyatı ve kazı çalışmalarına başladık. Finansmanının tamamı GASKİ Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanacak.”
Elif Mahallesi’nin eski şebekesinin tamamen yenileneceğini, mevcut deponun da tadilatının yapılacağını vurgulayan Sönmezler, şebeke inşaatını yaklaşık 5 ay sürede tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *