TCMB, yılın son enflasyon raporunu açıkladı. Yeni tahminler emekli maaşları ve ekonomik beklentiler üzerinde etkili olacak.
TCMB’nin açıkladığı yeni enflasyon beklentilerinin ardından milyonlarca yurttaş, ocak ayında emekli maaşlarına yansıyacak zam oranını merak etmeye başladı. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 16,67’lik enflasyon farkı eklenmişti. TCMB’nin yüzde 32’lik yıl sonu enflasyon beklentisinin gerçekleşmesi durumunda, emekliler ocak ayında yüzde 15,33 zam almış olacak.
Mevcut ekonomi yönetimi döneminde emekliler için herhangi bir refah payı ödemesi yapılmadı ve bu yıl da maaş zamlarının kesinleşen enflasyon oranıyla sınırlı kalması öngörülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Ocak 2026’da açıklayacağı aralık ayı enflasyon verisiyle birlikte yaklaşık 16 milyon emekli ve memur emeklisinin zam oranı kesinlik kazanacak. cumhuriyet
