ANASAYFA arrow right Güncel

Emekliler ölüme terk edilen bir topluluk durumuna sokuldu

Emekliler ölüme terk edilen  bir topluluk durumuna sokuldu
YAYINLAMA: 24 Mart 2026 / 18.42
GÜNCELLEME: 24 Mart 2026 / 18.42

Tüm Emekliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman Özer, ‘’Bayram emekliler açısından yine çok buruk geçti. Bayram ikramiyesi hiçbir yaramıza merhem olmadı. 4 bin TL’yi bile vermekten imtina ediyorlar’’ dedi.
Emeklilerin ölüme terk edilen bir toplum haline geldiğini dile getiren Özer, ‘’Türkiye’de emeklilere verilen paralar, bir hak değil, artık bir sadaka durumuna geçti. Emekli maaşları, açlık sınırının altında kaldı. Şu anda en alttaki ile en üstteki emeklinin aldığı maaş eşitlenmiş oldu. Bir ülkede fazla efor ve zaman harcayan, ekonomiye katkı sunan bir kişinin ekonomiye katkısı olmayan, hizmet sunmayan kişiyle aynı tutulması çok yanlış’’ değerlendirmesini yaptı.
Böyle bir durumda sosyal hayat ve
düzenden bahsetmek mümkün mü?

Özer, ‘’Ülkemizde milyonlarca esnafımız bulunuyor. Bunlar, yıllarca vergi ve sigorta primlerini ödediler, emekli oldular. Ama gelinen sürece bakıyorsunuz, emeklinin aldığı maaşlar mevcut hayat standartlarının çok gerisinde kaldı. Açlık sınırının altında kalan bir ücret sadakanın da altında demek. Böyle bir durumda sosyal hayat ve düzenden bahsetmek mümkün mü?’’ sorusunu sordu.
İhracat yok, ithalat çok
Emekli maaşlarının çalışanlar tarafından ödendiğini hatırlatan Özer, ‘’Türkiye’de çalışan işçi sayısı belli, alınan ücretler ortada. Bu ücretlerden kesilen paralarla emekli maaşları ödeniyor. İstihdamın artması gerekiyor ve ülkeye yurt dışından para gelmesi lazım. İhracat yok, ithalat çok’’ değerlendirmesini yaptı.
Yılın ilk 6 ayı için verilen zam
ocak ayında mum gibi eridi

En düşük emekli maaşının asgari ücrete yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Özer, ‘’Asgari ücretin altında olan bir maaşla geçinmek mümkün değil. 20 yıl önceki maaşları göz önüne alırsak emekli maaşlarının günümüzde 40 bin liranın üzerinde olması gerekiyordu. Yılın ilk 6 ayı için verilen zam ocak ayında mum gibi eridi. Elimiz gördüyse cebimiz görmedi’’ şeklinde konuştu.
Param olmadığından sakal
tıraşı bile olamamışız

Emekli Bülent Akyürek, ‘’Ben bayramı, bayramda beni görmedi. Param olmadığından sakal tıraşı bile olamamışız. Yani bayramı hiç yaşamadık. Verilen 4 bin lira ile ne alınabilir? Kendimi emekli gibi hissetmiyorum’’ dedi.
Bayramı huzursuzluk
içerisinde geçirdik

İsmini vermek istemeyen bir emekli, ‘’Bayramı huzursuzluk içerisinde geçirdik. Emeklilere müjde dediler, 4 bin lira ikramiye verdiler. 1000 lira bile zam yapmadılar. Ben parayı bulamıyorum ki torunlarıma harçlık vereyim’’ açıklamasını yaptı. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *