ANASAYFA arrow right Güncel

En büyük sorunumuz enflasyon

En büyük sorunumuz enflasyon
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 20.02
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 20.02

Yeni uygulamanın sektöre fayda sağlayacağını Ronix Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Binici, “En büyük sorunumuz enflasyon. Sigorta acenteleri olarak yüksek enflasyon karşısında eziliyor. Ekonomik istikrar sağlanmadığı sürece hiçbir sorun çözülmeyecek” dedi.

Zorunlu trafik sigortasında yeni döneme geçildi. Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) 1 Mayıs'ta devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre en az yüzde 3 artışla kesilecek. Sigortalının menfaatlerinin korunması ve hasar prim dengesinde sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla böyle bir uygulamaya geçildiği vurgulandı.

Serbest tarifeye geçilmesi az da olsa sektöre fayda sağlayacak

Maliyetlerin yükselmesi sonrasında insanların alım gücünün düştüğünü tespit eden Binici, “Maliyetlerin artması hem sigorta şirketleri hem de tüketiciler açısından büyük bir problem. Serbest tarifeye geçilmesi az da olsa sektöre fayda sağlayacak. Yani zorunlu trafik poliçesi düzenleme yetkisine sahip olan şirketler, belirlediği hedef kitlesine poliçe düzenleyecek. Bu şekilde hem bizim elimizde güçlenecek hem de tüketiciye olumlu yansıyacak” açıklamasını yaptı.

Enflasyona bağlı olarak maliyetler yükselecek

Enflasyona bağlı olarak maliyetlerin yükseleceğini sözlerine ekleyen Binici, “Zorunlu trafik sigortalarında yüzde 5 artış yaşanıyordu. Diğer sorunumuz ise fiyatların yükselmesinin yanı sıra paranın değer kaybetmesi. Günümüzde yüzde 100’ün üzerinde bir enflasyon artışı var. İnsanların gelirleri bu oranda artması sürece bu bize külfet olarak geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

Sigorta şirketleriyle köşe kapmaca oynuyoruz

Sigorta şirketlerinin zarar diyerek poliçe düzenlemekten kaçındığını vurgulayan Binici, “En son Trafik Teknik Platformu kuruldu. Bu platformun sorunlara çare olmadığını biliyorduk ve sorunları çare olmadı. Aynı sorunlarla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Deyim yerindeyse sigorta şirketleriyle köşe kapmaca oynuyoruz. Sigorta acenteleri olarak geçmişte yaşadığımız sorunlar halen sürüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *