ANASAYFA arrow right Güncel

Erdoğan: Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecek

Erdoğan: Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecek
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2023 / 16.37
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2023 / 16.37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletim farklı karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse aynen onu yaparız” dedi. Erdoğan ayrıca, "Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nasıl halkımızın teveccühü ile iktidara geldiysek, yani milletimiz ola ki böyle bir farklı karar verecek olursa, demokrasinin gereği neyse biz aynen bunu yaparız. Başka yapılacak bir şey yoktur...Demokrasiyi özümsemiş partilerin birlikteliğiyle kurulmuş Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bu açıklıkta bekliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, dün akşam İstanbul’da Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden yapılan ve TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, 24 Tv, Ülke Tv, Tvnet, Haber Türk, TV100, Haber Global, TGRT Haber, Bengi Türk ve Akit TV’nin de aralarında bulunduğu 30’a yakın televizyon kanalının ortak seçim özel yayına katıldı.

Biz Türkiye'de demokratik yolla iktidara geldik. Halkımızın teveccühü ile iktidara geldik. Nasıl halkımızın teveccühü ile iktidara geldiysek, yani milletimiz ola ki böyle bir farklı karar verecek olursa, demokrasinin gereği neyse biz aynen bunu yaparız. Başka yapılacak bir şey yoktur. İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığını CHP aldığı zaman, bizim belediye başkanımız, ‘Hayır biz buradan çıkmıyoruz’ dedi mi? Ne yaptılar? Belediye başkanlığını kazananlara kalktılar makamı verdiler.

Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığını kazandığında bizim arkadaşlarımız, ‘Hayır vermeyeceğiz’ dediler mi?

Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi özümsemiş partilerin birlikteliğiyle kurulmuş Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bu açıklıkta bekliyoruz. Ancak maalesef CHP tarafı demokrasiye zarar verecek söylentiler yaymayı maharet sayıyor. Sandık güvenliği aşağı, sandık güvenliği yukarı. Sandık demokrasinin namusudur. Koy adamlarını oraya, eksik bırakma. Bizim elemanlarımız orada nasıl güvenceyse, senin elemanların da orada güvence olsun. Milletimin pazar günü inşallah şahsıma Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi edeceğine ben inanıyorum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *