ANASAYFA arrow right Güncel

Erdoğan'dan medya genelgesi: TV programlarına yaptırım

Erdoğan'dan medya genelgesi: TV programlarına yaptırım
YAYINLAMA: 30 Ocak 2022 / 18.51
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2022 / 18.51
Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, bazı programlar "Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık ve örtülü faaliyetler" olarak tanımlandı. Tedbir alınacağı söylendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete'de “Basın ve Yayım Faaliyetleri ile İlgili 2022/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” yayımlandı.

Genelgede, "toplumun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımların ivedilikle atılacağı" belirtildi.

Programların "Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık ve örtülü faaliyetler" olarak tanımlandığı genelgede bu yapımlara karşı “tedbir alınacağı” ifade edildi.

Alınacak “tedbirler”

Çocukların ve gençlerin, "yabancı içeriklerin uyarlaması" ve "birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarını hedef alan yapımlardan korunmaları gerektiği” belirtilen genelgede söz konusu programlara ilişkin atılacak adımlar Erdoğan’ın ifadeleriyle şöyle sıralandı: 

Toplumumuzun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlanması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımlar ivedilikle atılacak.

Birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarını hedef alan yapımlardan onları koruyacak, aile ve çocuk dostu yapımlar teşvik edilecek.

Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık ve örtülü faaliyetlere karşı Anayasa, kanun ve ilgili diğer mevzuatla düzenlenen müeyyidelerin gereği yerine getirilecek.

Toplumun geneline hitap eden bu tür medya içeriklerinin özellikle de aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde olumsuz etkilerin önlenmesi amacıyla ulusal ve yerel medya organlarının tehdit ve tehlike oluşturan bu tür yapımlarına karşı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirler gecikmeksizin alınacak.

"Maske Kimsin Sen" gündem olmuştu

"Birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlar..." gibi ifadeler nedeniyle genelgenin, son dönemde hedef olan “Maske Kimsin Sen” isimli programa ilişkin yayımlandığı iddia edildi.

Ocak ayının başında ünlü isimlerin, maske ve kostüm kullanıp kimliklerini gizleyerek şarkı söylediği ve jüri üyelerinin de yarışmacıların kim olduklarını bulmaya çalıştığı Fox TV’de yayımlanan "Maske Kimsin Sen" yarışması hakkında sosyal medyada "paganizm ve satanizm propagandası yapıldığı" iddiasıyla “Foxtvhaddinibil” etiketi altında paylaşımlar yapılmıştı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *