ANASAYFA arrow right Güncel

Esnafımız şu anda perişan durumda

Esnafımız şu anda perişan durumda
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Başbakan’ın seçim öncesi sözünü verdiği 30 bin lira krediyi istiyorlar
Başbakan’ın seçim öncesi sözünü verdiği 30 bin lira krediyi istiyorlar
Esnaf sicil konusunda çok sıkıntılı günler yaşıyor. 4 yıl önce kişinin çek ile ilgili sicili bozulmuş veya kredi kartı ile ödeme sıkıntısı çekmiş. Bundan dolayı bankada itibarı yok ve işlem yapamıyor. Esnaf bu konuda sicil affı istiyor. Attarlar ve Zücaciyeciler Odası Başkanı Mehmet Hayri Sürücü, esnafın çok sıkıntılı günler geçirdiğini ve bu konuda devletin esnafına sahip çıkması gerektiğini savundu. Sürücü, “Vatandaş terör korkusuyla kalabalık ortamlara, çarşıya pazara çıkmaya korkuyor, bu durum da esnafı olumsuz etkiliyor” dedi.

Başbakan TV’lerde bu kredi olayı için esnafımdan
kefillik dahi istemem demişti
Esnafın Doğu’daki olaylardan dolayı pek iyi bir durumda olmadığını söyleyen Sürücü, “Dükkânını siftahsız kapatıp, alacaklarını alamıyorlar. Başbakan seçimden önce her esnafa faizsiz 30 bin lira kredi sözü vermişti. Başlarda bir kısmını verdiler ve devamını getirmediler. Esnafa faizsiz kredi vermiyorlar. Başbakan TV’lerde bu kredi olayı için esnafımdan kefillik dahi istemem demişti, ama sonu gelmedi” diye konuştu..

Esnaf krediyi alabilirse
piyasa biraz olsun canlanır
Sürücü, “Esnaf Kefalet Kooperatifi gelir sağlayamadığı için verilen 30 bin TL krediyi vermiyorlar. Gösteriş gibi paranın bir miktarı esnafa verildi ve çoğunluğu hala duruyor. Herkes bana gelip Başbakan’ın verdiği 30 bin TL kredi sözü ne oldu diye soruyor ve ben de hala devam ettiğini söylüyorum. Esnaf parasını almaya gittiğinde ise paranın kesildiğini söylüyorlar ve kişi eli boş geri dönüyor. Vadeyi 36 aydan18 aya indirdiler. Esnafımız bu krediyi alabilirlerse eğer piyasaya biraz da olsun canlılık gelir “dedi.
Esnaf tedirgin
Son zamanlarda kentte terör korkusu nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyleyen Sürücü, “Halkımız kalabalığa girmek istemiyor. İhtiyacı varsa dahi korkularından giremiyor. İşin özü esnaf siftah yapmadan işyerini kapatıyor. Esnaf şu anda perişan durumda. Binin üzerinde üyemiz var. Kişi ya eşinin ya da oğlunun üzerine çıkarmak zorunda kalıyor dükkanı. Bu konuda sicil affı istiyoruz. Geriye dönük BAĞ-KUR affı istiyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *